WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fancy Fiddlers in Nederhorst
Nederhorst den Berg, zo 1 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 7 oktober treedt het jeugdige strijkorkest de Fancy Fiddlers op in de Willibrordkerk in Nederhorst den Berg in Concerten op de Berg.

persbericht

Topstrijkers van morgen in Willibrordkerk Nederhorst den Berg

De Fancy Fiddlers laten u op 7 oktober om 20.15 uur meegenieten van hun talenten!

Het ensemble ontstond in 1984 toen er een uitwisseling werd georganiseerd met Hongarije. Sindsdien treden de Fancy Fiddlers veelvuldig op bij zeer diverse gelegenheden en op veel verschillende Nederlandse concertpodia, waaronder Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Muziekgebouw aan ’t IJ, maar ook op podia door heel Europa (Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo) tot zelfs in China. Tijdens hun concerten spelen de Fancy Fiddlers composities in verschillende bezettingen: van solistisch werk tot strijkorkest. De concerten zijn met name bedoeld om de jonge muziektalenten zoveel mogelijk podiumervaring op te laten doen. Uit de Fancy Fiddlers zijn al veel solisten voortgekomen, die hun weg naar de internationale podia hebben gevonden, waaronder Janine Jansen, Hebe Mensinga, Francien Schatborn en Nadia Wijzenbeek.

De Fancy Fiddlers van vandaag spelen voor u onder meer muziek van Albinoni,  Hoffstetter (die in eerste instantie toegeschreven werd aan Joseph Haydn), en Grieg. Van de laatste componist hoort u de Holbergsuite. Grieg gaat met deze suite op een fantastische manier terug in de tijd. Het zal zijn tegenstanders verbaasd hebben dat de kleine man in staat was dit soort muziek te componeren. Op meesterlijke wijze zet hij in de negentiende eeuw een suite in oude stijl neer, compleet met alles wat zo’n werk in de zeventiende eeuw behoorde te hebben.

Kaarten

U kunt kaarten kopen bij Brinkers Mode en Lingerie, Dammerweg 1. De kaarten kosten € 17,50 per stuk, inclusief programmaboekje en een drankje na afloop. U wordt verzocht contant te betalen, pinnen is helaas niet mogelijk.

U kunt ook kaarten bestellen via de website. Als u via de website kaarten bestelt, liggen deze 30 minuten voor aanvang van het concert op naam klaar bij de ingang van de kerk.

Informatie

Waar: Willibrordkerk, Kerkstraat 30, 1394 CXNederhorst den Berg, 
Informatie:  06 - 249 711 71
Wanneer:  7 oktober 2017
Aanvang:  20.15, zaal open 19.45 uur
Entree: € 17,50 incl. programmaboekje en een drankje na afloop
Zie ook: www.concertenopdeberg.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief