WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kerstnachtdienst OSG Kortenhoef
Kortenhoef, ma 11 december 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 24 december organiseert de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef (OSG) de Kerstnachtdienst in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef.

persbericht

24 december 2017 
Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef
Kerstnachtdienst  in het Oude Kerkje a/d Dijk in Kortenhoef
Aanvang: 22.00 uur Kerk open vanaf 21.15 uur

Ook dit jaar vindt er weer de traditionele Kerstnachtdienst plaats in het met kaarsen verlichte Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk. De klokken zullen u  -zoals al eeuwen gebeurde-  een warm welkom toe luiden.


Foto's: Annette Kempers

De Oecumenische Streekgemeente nodigt u van harte  uit  om samen te zingen, te luisteren en het Licht van Kerst te delen. De liturgie en uitleg worden verzorgd door  Ds. Jan Rinzema  uit Laren. Muzikale medewerking  wordt  verleend door het  koor ‘De Rijnforellen’ uit Amsterdam. Dit alles onder begeleiding en directie van Jos Smits.

OVER HET KOOR: Zo’n 20 jaar geleden is dit koor ontstaan uit het kerkkoor van de  Thomas van Aquino parochie gevestigd in de Rijnstraat.  Een van de eerste ‘nummers’ die het toen vanuit dat kerkkoor samengestelde koor op het repertoire zette was  Het Forellenquintet van Frans Schubert . Vandaar de naam. Het repertoire van dit koor heeft zich in die twintig jaar ontwikkeld tot zeer veelzijdig, vanuit alle windstreken en vanuit eeuwen muziekstijlen: van Madrigaal tot Musical.

Het  streven is om gewoon lekker te zingen en soms eens op te treden (laten horen wat we kunnen, dus) voor bewoners in verpleeg- en verzorgingshuizen, de Zonnebloem, gewoon op straat bij een buurtfeest of in de kapel van het ziekenhuis. Het zingen in de Kerstnachtdienst van de OSG in Kortenhoef doen wij nu al voor het derde jaar, we  kijken er naar uit en maken er wat moois van.
Vanaf 21.15 tot 21.45 uur zal het koor al zingen en bent u natuurlijk al van harte welkom!

Na afloop van de dienst brengen we het licht van Kerstmis naar buiten en drinken we met elkaar warme chocolademelk. Door  het donker van de Kerstnacht gaan we naar huis om de volgende dagen de Geboorte van het Kind te vieren!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Annette Kempers
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief