WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Pianokwartet bij Kunst ad Dijk
Kortenhoef, vr 20 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 2 november 2017 verwacht Kunst aan de Dijk Kortenhoef twee van haar geliefde sterren, de pianist Vassilis Varvaresos en de violist Noé Inui.

persbericht

Op 2 november 2017 verwacht Kunst aan de Dijk Kortenhoef twee van haar geliefde sterren, de pianist Vassilis Varvaresos en de violist Noé Inui.

Nu iets minder jong en inmiddels met daverend succes doorgebroken op de grote internationale klassieke podia. Vanwege het enthousiaste publiek, de mooie akoestiek en de intieme sfeer in Het Oude Kerkje keren ze graag terug. Deze keer worden ze vergezeld door de in Georgië geboren en in Rusland geschoolde altviolist Georgy Kovalev en de jonge Nederlandse cellist Alexander Warenberg.

Alexander Warenberg, de winnaar van zowel de 1e prijs als de publieksprijs op het Nationaal Celloconcours 2016 vervangt Ella van Poucke. Zij heeft niet alleen Kortenhoef moeten afzeggen maar ook haar optreden in het Concertgebouw in Amsterdam vanwege een groot concours in Italië. Een grote kans voor deze top-celliste en een uitgelezen kans voor het publiek van Kunst aan de Dijk Kortenhoef om de talentvolle Alexander Warenberg (1998) te horen spelen. Naast het Nationaal Celloconcours won Alexander het Prinses Christina Concours en speelde hij op het Grachtenfestival in Amsterdam, het Festival Bad Ragaz in Zwitserland en op het gerenommeerde Verbier Festival.

Violist Noé Inui (1985) is een wereldburger pur sang. Zijn vader is Japans, zijn moeder Grieks, en hij werd in Brussel geboren. Hij rondde zijn studies af in Parijs, Karlsruhe en Düsseldorf. Deze door jury en pers geroemde “exceptioneel getalenteerde musicus” won talloze prijzen en treedt op grote internationale podia op. Hij zorgde eerder samen met pianist Vassilis Varvaresos en met Trio Bell’Arte voor een staande ovatie in Het Oude Kerkje in Kortenhoef.
De Georgische altist Georgy Kovalev (1990) begon zijn studie aan het Tchaikovski Conservatorium in Moskou en vervolgde deze in Keulen en Geneve. Kovalev is een van de deelnemers aan het Yehudi Menuhin Live Music Now project in Duitsland.
De Griekse meesterpianist Vassilis Varvaresos (1983) was in 1998 de jongste winnaar ooit van Young Concert Artists/New York. Vassilis is veelvuldig te horen in de meeste Europese landen en toerde door Japan en de VS met violist Noé Inui. Behalve als kamermusicus is Vassilis ook regelmatig te horen als solist met orkesten en speelt hij solorecitals.

Op het programma staat Faurés Tweede pianokwartet dat vaak overschaduwd wordt door het populaire Eerste. Dat is onterecht zoals die pianokwartet zal aantonen. Elk deel wordt in kleur aangezet door pianist Vassilis Varvaresos. Waarna hij in sferisch gesprek gaat met violist Noé Inui, altist Georgy Kovalev en cellist Alexander Warenberg. Ook Brahms daalt in zijn Derde pianokwartet diep af in de menselijke ziel. Hij suggereerde zijn uitgever het omslag te voorzien van een portret met een pistool tegen het hoofd. Toch is het kwartet niet somber, maar vooral warmhartig.

Het concert vindt plaats op donderdag 2 november 2017 om 20:15 uur in Het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk te Kortenhoef. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef en Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum.
Entree: donateurs € 17 | bezoekers € 21
Het Oude Kerkje is open vanaf 19:30 uur. Er is vrije zitplaatskeuze. Een drankje is bij de prijs inbegrepen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief