WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Serafino Strijktrio
Horstermeer, vr 20 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op vrijdag 3 november zal het Serafino Strijktrio komen optreden in het Jagthuis in de Horstermeer. Zij spelen stukken van Rust en Beethoven.

persbericht

Rust en Beethoven bij Serafino Strijktrio
Jagthuis, vrijdag 3 november

De Duitse familie Rust telde in de 18e en 19e eeuw verschillende musici onder haar leden. Eén was een leeftijdgenoot van Beethoven. Deze Wilhelm toog naar Wenen, maakte met zijn pianospel indruk op Beethoven die hem bij kennissen als pianoleraar aanbeval.

Wilhelm had als kind les gehad van zijn vader Friedrich. Van Friedrich Rust speelt het Serafino Strijktrio een sonate voor viool, altviool en cello. Een mooie opmaat voor de twee trio’s van Beethoven die daarna op het programma staan. Beethoven componeerde zijn strijktrio’s voordat hij aan zijn strijkkwartetten begon, die wellicht bekender zijn. En daarmee wordt door het Serafino Trio een geheel 18e eeuws programma gespeeld. Violiste Cecilia Bernardini richtte in 2010 het trio op en vernoemde het naar de bouwer van haar viool. Altvioliste Simone van der Giessen (die we ook kennen van het Navarra Kwartet) en celliste Timora Rosler completeren het trio.

Een quote uit de Nederlandse pers: “Top musici... Homogeniteit in samenklank en vol overtuiging...” overtuigt u vast om vrijdagavond 3 november naar het Jagthuis te komen. Het concert begint om 20.15 uur. Zoals gebruikelijk bij de vrijdagavondconcerten is er voorafgaand aan het concert om zeven uur voor de eerste 20 belangstellenden gelegenheid aan te schuiven aan tafel. U krijgt voor 33 euro het concert en een heerlijk vegetarisch twee-gangen menu voorgeschoteld.

Serafino Strijktrio: vrijdag 3 november 2017, aanvang 20.15 uur, entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Programma Concert Serafino Strijktrio

Friedrich Wilhelm Rust (1739-1796) - Sonate in f voor viool, altviool en cello
- Allegro moderato
- Andante
- Grazioso

L. van Beethoven (1770-1827) - Strijktrio in G op. 9 no. 1
- Adagio - Allegro con Brio
- Adagio, ma non tanto, e cantabile
- Scherzo; Allegro
- Presto

L. van Beethoven - Strijktrio in c op. 9 no. 3
- Allegro con spirito
- Adagio con espressione
- Scherzo; allegro molto e vivace
- Finale; presto

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief