WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Raad is Spreekbuis
Kortenhoef, ma 23 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ingezonden brieven van Fred Beijdorff en Arnoud Braat die er beiden voor pleiten dat Wijdemeren2020 en Dorpsbelangen hun verzet opgeven.

ingezonden brieven

Het verbaast me zeer dat Wijdemeren2020 zich voordoet als de spreekbuis van de bevolking van Wijdemeren. Dat is zij namelijk niet.

De enige formele vertegenwoordiging van de bevolking is de gemeenteraad. Bovendien valt op de wijze waarop de handtekeningen zijn vergaard nogal wat af te dingen. Ook het argument dat volksraadpleging zo hot is in Nederland snijdt geen hout. Den Haag en zelfs D66 hebben dat teruggenomen en maar goed ook. Het gevaar dreigt bij dat soort referenda dat de emotie het wint van de evenwichtige afweging van te nemen besluiten.

Verder verbaast het me dat alles nu bijna goed is als het maar niet Hilversum is. Ook alleen emottie en geen afweging van pro en con. Heren, de gemeenteraad heeft al zijn kansen gehad, nu moet de verdere besluitvorming plaatsvinden langs de democratisch door ons gevormde kanalen.

Bespaar ons het oproepen van ongefundeerde emoties.

Fred Beijdorff
Kortenhoef


Het wordt tijd, dat Dorpsbelangen en actiegroep 2020 eens met beide benen op de grond komen... Wijdemeren is financieel en organisatorisch nagenoeg failliet en heeft geen toekomst zonder de deskundigheid en professionaliteit van Hilversum.

Chapeau voor burgermeester Broertjes !
Die luistert tenminste naar zijn burgers.

Arnoud Braat (socioloog)
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brieven
foto
---
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief