WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ken Uw Dorp was Feest!
Kortenhoef/'s-Graveland, zo 29 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteren werd in 's-Graveland en Kortenhoef de Ken Uw Dorp Quiz gehouden. Tussen de 400 en 500 inwoners, verdeeld over 36 teams klaarden de klus.

Om kwart voor vijf mochten de teamcaptains de vragenlijst ophalen. André Janmaat sprak de zaal toe. Voor de captains terug mochten gaan naar hun team moesten even de namen van zo ongeveer alle bruggen langs, aan en over het Noorder- en Zuidereinde op de goede plek ingevuld worden en dat dan ook nog goed gespeld (Swaentjesbrug?). Een vrijwel onmogelijke opgave.
De ingevulde vragenlijst moest om 22.00 stipt ingeleverd zijn.


Het team Persmuskieten in actie.

Relaxter door internet

De vragenlijst was deze keer wat minder lang. In 2015 waren er 175 vragen, nu waren dat er 150. Ten opzichte van twee jaar geleden was er een enorme verbetering. Toen was er slechts één vragenboek per team. Nu was het vragenboek ook beschikbaar via de website van de KUD organisatie, waardoor het hele team zich tegelijk op de vragen kon storten, wat een enorme tijdwinst gaf. Bovendien kon er veel relaxter gezocht en gevonden worden. Prima opgelost!

Afwisselend

De vragenlijst was weer van een buitengewoon hoge kwaliteit met heel veel afwisseling. Historie afgewisseld met actualiteit en gelardeerd met digitale opdrachten als video's, vogelgeluiden en een hoorspel met bekende Kortenhoevers en 's-Gravelanders. Daarnaast een mystery guest die in de Dobber geraden moest worden door 1 teamlid en een vraag over de etalage van boekhandel CW76. Hoeveel en welke boeken lagen daar van Kortenhoefse en 's-Gravelandse auteurs? Er waren ook twee puzzels. Om kort te gaan voor elk wat wils.
In het hoorspel meenden de Persmuskietenteam te horen: Ben Steenvoorden, Wim Kozijn, Monique Hagen en Maarten Steinkamp. Martijn van den Brand werd als winkelier vermoed, maar niet herkend.

Doe opdrachten

Er waren ook "doe" opdrachten. Maak een Kortenhoefs lied op de wijs van Vader Abraham's Kleine Café aan de haven, zing dat met het hele team, neem dat op en upload het resultaat naar de website van Ken Uw Dorp. En beeld een beroep uit de beide dorpen uit en upload de foto daar van. Bak een origineel baksel ter gelegenheid van de verjaardag van Bram de Kloet (die meerdere malen luid werd toegezongen en gefeliciteerd).

Meer zien of weten?

Wilt u meer zien? Dan is op Facebook kenuwdorp (aan elkaar) veel te vinden en op de website www.kenuwdorp.nl. Heeft u foto's van uw team, uw huiskamer of andere leuke foto's, kies er een paar en stuur ze naar ons op ( webkrant@wijdemeren.com ).

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief