WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Integriteitsonderzoek Klaar
Wijdemeren, zo 22 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Donderdagavond werd het rapport besproken over het onderzoek dat burgemeester Freek Ossel liet uitvoeren naar de integriteit van Martin Vuyk.


De publieke tribune.

Begin deze maand kwam het onderzoeksrapport beschikbaar dat geschreven werd door het bureau Governance & Integrity (G&I). Het ging over het feit dat Martin Vuyk indertijd (per ongeluk) inzage kreeg in het dossier over een bezwaar dat hij indiende. Hij meldde dat direct bij de toenmalige burgemeester, waarna de partij tegen wie zijn bezwaar gericht was ook direct inzage kreeg in het dossier. Alette Zandbergen (DLP) maakte bezwaar tegen de gang van zaken bij de burgemeester en in de commissie en verzocht bij enkele gelegenheden om Vuyk (inmiddels OLib) het spreken te beletten omdat er in haar optiek sprake was van belangenverstrengeling. De commissie en raad namen haar verzoek diverse malen niet over.


De fractie OLib.
Martin Vuyk en Robby Israel.

De fractie DLP.
Gert Zagt en Alette Zandbergen.

Lichte verwijten aan beiden

In het rapport werd Martin Vuyk (OLib) vrijgesproken van belangenverstrengeling en schending van de integriteit. Wel was de conclusie dat er door hem wat scherper geacteerd had moeten worden in deze situatie. Over Alette Zandbergen (DLP) was het oordeel dat zij de kwestie terecht had aangekaart, maar wat te nadrukkelijk aan de orde gesteld, hetgeen haar kwestbaarheid verhoogde.

Naar de toekomst kijken

De fracties deden er donderdagavond in de raad het zwijgen toe over wat er vooraf ging en wat de aanleiding voor de commotie was. Men liep op eieren. Er heerste bij alle fracties grote tevredenheid over het feit dat het gedegen onderzoek had plaatsgevonden. Ook het resultaat kon eenieders goedkeuring wegdragen. Burgemeester Freek Ossel stapte even uit zijn rol als voorzitter van de raad toen hij reageerde op de gemaakte opmerkingen. (René Voigt (DB) hanteerde de hamer enkele minuten.)


Burgemeester Freek Ossel. Ahter hem de wethouders Theo Reijn, Betske van Henten,
Sandra van Rijkom en Jan-Jaap de Kloet.

De burgemeester bedankte voor de positieve ontvangst van het rapport. "Er zijn en er blijven verschillende belevingen. Laten we de zaak afsluiten en naar de toekomst kijken."

20072017 Inhaalslag 23-6 17-7
03102017 Ossel Pleit Vuyk Vrij
04102017 Burgemeestersrapport

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief