WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kort uit de Raad
Wijdemeren, zo 22 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Donderdagavond was er gemeenteraad. In het kort wat er verder nog gebeurde. Fractieassistent, Oud Loosdrechtsedijk en Moleneind.

Bij de aanvang van de raad werd besloten om het debat over rapport inzake de BSWW problemen uit te stellen tot ook het onderzoek naar twee verschillende businessplannen (bestuurlijk en ambtelijk) is afgerond.

Fractieassistent

Er werd een nieuwe fractieassistent beëdigd. De eer viel ditmaal te beurt aan Niek Schut, die de éénvrouwsfractie van de VVD van Sieta Vermeulen gaat versterken, nadat vorige maand ook mevr. Heuperman die fractie steun ging verlenen. Een fractieassistent mag in de commissievergaderingen meepraten en heeft daarom ook toegang tot alle raadsstukken (vandaar de beëdiging), maar heeft geen stem in de raad, ook niet als plaatsvervanger, want een stem behoort toe aan de persoon van een raadslid en is niet overdraagbaar.


Niek Schut na zijn beëdiging door burgemeester Freek Ossel.

Oud Loosdrechtsedijk

Er werd weliswaar weer lang over de herinrichting van de Oud Loosdrechtsedijk (OLD) gesproken, met fractievoorzitter Gert Zagt gewoontegetrouw op de publieke tribune omdat hij daar woont. Afgelopen maand was er weer (een derde) informatieavond, die goed verliep, maar geen grote aanpassingen van de standpunten te weeg bracht. De minderheid van de raad (DLP (alleen Alette Zandbergen), D66 (zonder de afwezige Nanne Roosenschoon) en VVD) stemde tegen he herinrichting. De andere partijen, OLib, DB, PvdA/GL en CDA, 13 van de 19 zetels, stemden voor de herinrichting. Het grootste discussiepunt bleek weer de breedte van de rijweg in samenhang met de breedte van de fietspaden. De tegenstemmers wilden een smallere rijbaan en bredere fietspaden. De anderen het omgekeerde.


Erik Torsing CDA)

Alette Zandbergen (DLP)

Schijnheilig

Erik Torsing (CDA) kreeg het even aan de stok met de DLP woordvoerster Alette Zandbergen. Hij zei: "Jammer dat Gert Zagt (DLP) op de publieke tribune is gaan zitten. Hij voerde actie en leverde handtekeningen, teksten en vergaderruimte tegen de herinrichting van de OLD. Dat vind ik schijnheilig." Alette Zandbergen reageerde direct. "Wat de heer Torsing zegt is niet passend." Omdat Joost Boermans (D66) het woord voerde toen Erik Torsing zijn uitspraak deed dacht Boermans even dat hem de kwalificatie "schijnheilig" te beurt was gevallen. "Noemde u mij schijnheilig?" :aldus Boermans. De verwarring was even compleet. Burgemeester Freek Ossel bluste het brandje snel. "Wilt u het woord schijnheilg niet gebruiken?" Waarop Erik Torsing zijn excuses aanbood.


Theo Reijn: "Ik heb het laten onderzoeken en het mag."

Moleneind 7B

Aan het Moleneind staat een boerderij. Vrij dicht op die boerderij staat nog een woning. Nu was er een aanvraag om nog een woning binnen vijftig meter van die boerderij te bouwen. Het college wil de bouwvergunning afgeven. In de commissievergadering van 21 september ontstond een Babylonische spraakverwarring over dit onderwerp, of het wettelijk wel of niet kan. In de raad stelde het college voor om die vergunning af te geven. Gert Zagt (DLP) dacht dat dat niet mag en dat de gemeente er een probleem mee kan krijgen. Wethouder Theo Reijn daarentegen verklaarde dat hij hat had laten uitzoeken en dat het volkomen legaal is wat hij voorstelt. De raad ging daarin mee, behalve DLP en Robby Israel (OLib) die vond dat er teveel druk op het besluit stond.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief