WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Slotavond KUD Quiz 2017
Ankeveen, zo 26 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteravond was het weer zover. De slotavond van de Ken Uw Dorp quiz. De tweede keer. Eén groot feest in partycentrum De Drie Dorpen in Ankeveen.

Update 27-11-2017, 11.31: In het bericht stond onderaan dat de winnaars van de quiz, Daniël Stalpaert het antwoord fout had op de vraag over de TV opname van Henk van der Meijden in de oude Dobber rond 1985. Dat was fout. Het was het CDA dat dat antwoord miste, zo liet Jan Verbruggen ons weten. (Heel eerlijk van hem. red. WWK) En we hebben de link naar alle vragen en antwoorden onderaan toegevoegd.

464 deelnemers verdeeld over 36 teams deden mee aan de tweede versie van de Ken Uw Dorp Quiz over de dorpen 's-Graveland en Kortenhoef. Gisteravond was er een knallend slotfeest waar de uitslag bekend werd gemaakt door André Janmaat, Maarten Steinkamp en Ben Steenvoorden namens de organisatie waarin ook Klaartje Steinkamp, Bram de Kloet, Martijn van den Brand en Yvonne Sikking zitting hebben. De organisatie, zowel van de quizavond als van de slotavond gisteren, was weer perfect verzorgd.


Het uitgedunde team Persmuskieten.
Wel op de foto v.l.n.r. Esther Kaper, Saskia Luijer, Dela Jungmann-Nol,
Kerensa van Essen en Peter Wesdorp.
Niet op de foto: Herman Stuijver, Douwe van Essen,
Michiel Jungmann, Ryan ten Bosch, Jan-Jaap de Kloet, Rik Jungmann

Uitleg en filmpjes

De grote zaal van De Drie Dorpen was tjokvol. Zesendertig tafels, per team een tafel met daarop een bordje met de naam van het team. Veel muziek, filmpjes en uitleg over de vragen passeerden de revue. In de filmpjes traden Ben Steenvoorden op die bijv. uitleg gaf bij panden waar vroeger een winkel had gezeten. Van Dijk tv, Landwaart en meer. Ook Martijn van den Brand trad op in fimpjes. Als Duitse soldaat die de luidklok uit de toren van Kortenhoef steelt en daarna, terwijl hij in een roeiboot vertrekt, door een torpedo uit een onderzeeër wordt opgeblazen. Of terwijl hij, gezeten op een stokpaard, de paardensprong voordoet. Het juiste woord was dorpsgekte. (Dat hadden we zo wel kunnen bedenken.)

Foute vragen

Er waren ook een paar vragen die fout waren gegaan. Vande plaatjes van het wapen van Kortenhoef klopte niets. Wie naar het Zuwestrandje in het pikdonker reed (zoals uw redacteur) kwam bedrogen uit. Er moesten van die gele drijvers geteld worden. Maar die waren kort voor de quiz verwijderd. Wij draaiden nog met onze koplampen naar het water, we stapten uit in de blubber, maar geen drijver te bekennen. Het schijnt dat één deelnemer wel in het donker daar een naakte zwemmer aantrof.

Veel muziek, veel zingen. Polonaise. Smartlappen, André Hazes en enkele keren de kaskraker "Heb je even voor mij" van Frans Bauer.

De Winnaars

De Rode Lantaarn, de poedelprijs, ging naar het team Bacchus dat als laatste eindigde. (Misschien kan je met zo'n teamnaam ook niet hoog eindigden, daar hoort toch ook alcholische nevel bij.) Op de derde plaats kwam het team Bluez.

Tijdens de avond was het nog even spannend. Vorig jaar won Amicitia. Halverwege de avond stond Amicitia weer op de eerste plaats, maar in de eindstrijd zakten ze toch naar plaats twee.

De winnaars waren de deelnemers van het team Daniël Stalpaert die daarmee hun donatie van vijfhonderd euro naar de gelijknamige Stichting lieten gaan. De Stichting Daniël Stalpaert restaureert de hervomde kerk aan het Noordereinde.

Snuitje

Maarten Steinkamp kon het niet laten om op een ernstige omissie te wijzen in de kennis van het CDA. De vraag was wie er ooit was opgetreden in een tv programma van Henk van der Meijden in de oude Dobber. De Christen Democraten dachten dat dat het ezeltje Nononono van Pipo was. (Zie Nononono en Nononono hersteld in ons geweldige archief dat op de quizavond up en running was!)

Nee beste mensen, dat was Hans Ververs, die in de oude Dobber op TV gehypnotiseerd werd, zijn schoen in zijn handen gedrukt kreeg en werd wijsgemaakt dat het een hondje was. Hans noemde het beestje Snuitje terwijl hij het over zijn lieftallige kopje streek (wat eigenlijk de neus van zijn schoen was. Onthoud die naam "Snuitje"!

Persmuskiet

Er komt nog een filmpje en Saskia Luijer had het erg druk, want zij schrijft in het komende Weekblad Wijdemeren een stuk over de quiz. (Zoals het een rechtgeaarde Persmuskiet betaamt.

Alle vragen en antwoorden

Inmiddels staan de geluidsfragmenten (o.a. het hoorspel met Wim Kozijn en Martijn van den Brand) en alle vragen en antwoorden op de website van Ken Uw Dorp. (De link naar de antwoorden werkt (nog) niet.)

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief