WIJDEMEERSE WEBKRANT
Weesp naar Amsterdam?
Weesp, di 31 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het Weesper Nieuws schrijft dat de raad van Weesp kiest voor aansluiting bij Amsterdam. Maar een defintief besluit volgt nog.

Omdat de keuze van Weesp mogelijk gevolgen heeft voor de keuze van Wijdemeren aanstaande donderdag en later en voor de toekomst van Wijdemeren verwijzen wij naar de keuze van de Weesper gemeenteraad.

Het artikel is hier te vinden op de website van het Weesper Nieuws.

Dossier Bestuur Gooi en Vechtstreek

artikel Weesper Nieuws

Meerderheid raad wil naar Amsterdam
ma 30 okt 2017, 20:05 Politiek

WEESP - De meerderheid van de Weesper gemeenteraad kiest voor een aansluiting bij Amsterdam. Dat werd vanavond duidelijk tijdens een bijeenkomst in de Grote Kerk.

De raadsfracties openbaarden daar hun motivatie en keuze. Van de partijen gaan WSP, GroenLinks, D66 en de PvdA voor Amsterdam, samen goed voor twaalf zetels. De VVD, het CDA en de DSB (samen vijf zelfs) hebben een voorkeur voor Gooise Meren.

De avond van vanavond was anderhalve week vóór de officiële beraadslagingen en besluitvorming in de gemeenteraad. Die staan op 9 november op de agenda.

Verder

Een officiële uitspraak van de gemeenteraad is er dus nog niet. Een eventueel referendum kan het besluit nog uitstellen. Ook de provincie moet zich uitspreken, het parlement neemt het finale besluit over een gemeentefusie.

Fusie

Weesp kan niet meer zelfstandig blijven en weegt nu af bij welke buurgemeente het beste aansluiting kan worden gevonden. Naast Amsterdam is Gooise Meren in de race. Het is de bedoeling dat Weesp eerst ambtelijk fuseert (één ambtenarenapparaat, twee gemeenten) en over een aantal jaren ook bestuurlijk (één gemeente).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Weesper Nws
foto
---
auteur
Weesper Nws
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief