WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA: BSWW Onderste Steen
Wijdemeren, zo 24 december 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het CDA schrok van de inzet van de Rijksrecherche om duidelijkheid te krijgen in de gang van zaken rond de belastingsamenwerking BSWW.

BSWW is het lichte samenwerkingsverband tussen Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren voor de heffing en inning van de lokale belastingen. De inzet van de Rijksrecherche in samenwerking met het OM gebeurt alleen als er een vermoeden bestaat van een misdrijf.

Op de website van het CDA Wijdemeren publiceerde Dik van Enk onderstaand bericht.


Dik van Enk (CDA)

In reactie op het (onderstaande) bericht van het CDA twitterde Robby Israel (OLib): "Wie is niet geschrokken, en meerderen kunnen op hun eigen gelijk wijzen maar daar heeft niemand iets aan. Nu even in alle rust het onderzoek afwachten en niet al hoog van de toren blazen."

Er is over deze kwestie een WWK-dossier BSWW geopend dat begint in oktober 2014.

Dossier BSWW

persbericht

CDA geschrokken over inzet rijksrecherche voor belastingsamenwerking BSWW

Het CDA is geschrokken van het zware middel dat de burgemeesters van Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren kennelijk moeten inzetten om meer duidelijkheid te krijgen over de verschillen tussen de ambtelijke, bestuurlijke en raadsversie van het Business Plan BSWW. De hulp inroepen van de rijksrecherche om in overleg met het Openbaar Ministerie nader onderzoek te doen is immers zeer  uitzonderlijk.

In het hele proces naar de besluitvorming over de belastingsamenwerking is het CDA steeds zeer kritisch geweest. Vooral over de verschillende versies van de ANG-rapporten, de verschillen in terugverdientijd, de risico's en de financiële onderbouwing.

Verschillen terugverdientijd

CDA-raadslid Dik van Enk: 'In de commissievergadering van mei 2015 heeft het mij verbaasd dat het toen voorliggende rapport geen datum had. Wij hebben ons toen ook afgevraagd of de risico's allemaal voldoende in beeld waren en of de projectbegroting niet te ambitieus was opgesteld. Ook de verschillen in de terugverdientijd bleven ons bezighouden.'

Goede informatie om te besluiten

'In de eerste maanden van 2015 hebben wij namens het CDA intensief overleg gehad met de betrokken portefeuillehouder en ambtenaren,' vertelt CDA-raadslid Jan Willem Nienhuis. 'Keer op keer is ons verzekerd dat we de goede informatie hadden om een verantwoord besluit te nemen.'

Vertrouwen

Van Enk: 'In de raadsvergadering van april heb ik nog aangegeven dat wij de verschillen in de rapporten niet begrijpen. Er was geen aansluiting te vinden. Ook toen is ons weer verzekerd dat wij over de juiste informatie beschikten. Op basis daarvan hebben wij ingestemd en ons vertrouwen uitgesproken.'

Onderste steen boven

Het CDA steunt de burgemeesters om de rijksrecherche in te schakelen. 'De onderste steen zal nu boven moeten komen. Niet omdat wij achteraf misschien gelijk krijgen om onze kritische opstelling, maar om duidelijk te krijgen hoe het mis kon gaan,' besluit CDA-fractievoorzitter Jan Verbruggen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
CDA site
foto
Douwe van Essen
auteur
CDA Site
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief