WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren2020 houdt Vast
Wijdemeren, di 21 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wijdemeren2020 vindt dat de provincie een non-besluit nam op 7 november. De raad heeft nog 10 maanden de tijd om iets beters te bedenken denkt men.

Dossier bestuur Gooi en Vecht

persbericht

Wijdemeren2020:
Geen fusie met Hilversum! Het woord is aan de kiezer.

Als je de Provincie en de krantenkoppen mag geloven is het klaar: Wijdemeren moet fuseren met Hilversum. Maar dit klopt niet. Er is namelijk nog geen besluit. De race is nog niet gelopen en Wijdemeren2020 heeft de strijdbijl nog niet begraven!


Op 21 september 2016 overhandigde Friso van Voorthuizen namens Wijdemeren2020 de Petitie met bijna 8.000 handtekeningen aan Gedeputeerde Jack van der Hoek vande provincie Noord-Holland.
Daarmee was het ook in Haarlem overduidelijk dat er in Wijdemeren absoluut geen draagvlak is voor een fusie met Hilversum.

Wat is er tot nu toe gebeurd?

De Provincie heeft een herindelingsprocedure gestart (ARHI), maar gooit er met de pet naar:

  • Het zogenaamde Open Overleg van 6 maanden was een aanfluiting. De Gedeputeerde is een avond bij de gemeenteraad geweest om zijn standpunt toe te lichten en dat was het.
  • Een van de belangrijkste criteria voor een herindeling is draagvlak. Dat de Provincie de bijna 8000 handtekeningen van de Petitie negeert, getuigt niet van enige realiteitszin. Een referendum werd ons niet gegund en de Provincie wilde alles er voor de gemeenteraadsverkiezingen even doorheen drukken. Zo gaat dat niet.
  • Alternatieven zijn nauwelijks bekeken. Iets waar Wijdemeren2020 altijd op aangedrongen heeft. Want als er al gefuseerd moet worden, kijk dan bijvoorbeeld ook naar Gooise Meren in plaats van Hilversum.
  • De gemeenteraad is eindelijk in actie gekomen en heeft in overgrote meerderheid een motie over de gewenste toekomst aangenomen. Maar de Provincie reageert er nauwelijks op en wil gewoon een fusie met Hilversum opleggen. Dat kan niet.  
  • Op 7 november liep de wettelijke termijn af voor de Provincie om met een besluit en een herindelingsontwerp te komen. Zonder enige motivering heeft de Provincie de termijn hiervoor verlengd tot 1 september 2018. Er ligt dus nog geen formeel besluit of herindelingsontwerp! Dat betekent dus ook dat er nog geen bezwaar gemaakt kan worden. In de brief van de Provincie wordt alleen gesteld dat ze “de ARHI-procedure voortzetten” en een herindelingsontwerp voorbereiden.

Hoe nu verder?

Dit non-besluit van de Provincie betekent dat we nu opeens bijna tien maanden extra tijd hebben om een goede oplossing te vinden voor de toekomst van Wijdemeren. Gemeenteraad, gebruik de extra tijd nu snel om goede alternatieven uit te werken. Dan kunt u straks in maart 2018 bij de gemeenteraadsverkiezingen de kiezer recht in de ogen kijken.

www.wijdemeren2020.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief