Wijdemeerse Webkrant

Nieuwsarchief 2017
januari t/m maart

jan. 2017 feb. 2017 maart 2017 2e kwartaal 3e kwartaal 4e kwartaal

Maart2017

De raadszaal van het gemeentehuis was vanmiddag het toneel van de debatstrijd van de jeugdgemeenteraad van vijf basisscholen.
De vertrouwenscommissie van de raad van Beverwijk heeft Martijn Smit voorgedragen als nieuwe burgemeester van die plaats.
Het merendeel van de gemeentelijke belastingaanslagen 2017 voor inwoners en ondernemers van Wijdemeren ligt eind maart op de deurmat.
Woensdag 5 april van 10.00-12.00 uur is er in Bibliotheek Gooi en meer vestiging Loosdrecht een Digicafé met als thema bibliotheek-apps.
Donderdagavond werd een staatsieportret gemaakt van de gemeenteraad van Wijdemeren voorafgaand aan de raadsvergadering.
De Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken en de regiogemeenten ondertekenden een samenwerkingsverband over de Jeugdwet.
Natuurmonumenten krijgt stapje voor stapje haar zin van het college in het conflict over de toegangsweg tot de Veldschuur achter Jagtlust.
Alette Zandbergen (DLP) maakt bezwaar tegen een tekstdeel in een bericht over de VVD-motie over de Horstermeer. Zij zweeg als raadslid over Eikenrode.
Een nieuwe aflevering van ons wekelijkse feuilleton, de Canon van Wijdemeren, dit keer over 's-Graveland.
Korte berichten uit de raad van afgelopen donderdag over het D66-referendumvoorstel, de acht ton van de WMO en het VVD initiatief.
Donderdag waren er een aantal installaties in de gemeenteraad. De griffier, de commissiegriffier en twee fractieassistenten.
Er ontwikkelde zich een dingetje tussen DLP en de VVD rond integriteit. Het heeft de vorm van een 'tu quoque', een z.g. jij-bak.
Een aantal overheden en de bewoners van Loosdrecht verenigd in de BELP, waren er gisteren bij toen gedemonstreerd werd hoe legakkers hersteld gaan worden.
Felix Flameling (GL Hilversum/Wijdemeren) roept iedereen op om een cursus voor raadsleden te volgen. GL geeft zo de aftrap voor de campagne.
Zal het vanavond gebeuren? De VVD dient een motie in om de vernatting van de Horstermeer niet te bereiken met peilverhoging, maar door afgraven.
Op 11 maart trokken de schaakteams van de Warinschool en de Joseph Lokin naar Maarssen voor de regionale finales van het schoolschaaktoernooi.
In een open brief roepen de D66-fractievoorzitters van twintig gemeenten in het Groene Hart op om af te zien van olie- en gasboringen in het Groene Hart.
De Loosdrechtse American Football spelers van de Hilversum Hurricanes kwamen tekort tegen de Amsterdam Crusaders.
De Week van de Lentekriebels is in onze regio maandag 20 maart officieel gestart op de Curtevenneschool in Kortenhoef.
Arda van der Lee zou graag zien dat de ringen van nestelende ooievaars onderzocht worden en jonge ooievaars geringd worden.
Cor ten Hoef zond weer een deel van zijn Canon van Wijdemeren. Een lofzang op Wijdemeren.
De driekoppige VVD fractie geeft een preview op de lokale politiek. O.a. Ankeveense Pad, Snippergroen en Verkoop Gemeentegebouwen.
Op de lijst met ingekomen stukken voor de raad van volgende week (23 maart) staan enkele opvallende dokumenten.
Na het grote succes van vorig jaar, komt de Paashaas ook dit jaar naar kasteel Sypesteyn.
Morgen worden de wilgen bij de Kwakel geknot. Wilt u helpen? Graag! Kom dan om 9.30 naar de hoek van de Kwakel en de Herenweg in Ankeveen.
De gemeentelijke belastingaanslagen 2017 voor inwoners en ondernemers van Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren liggen eind maart op de mat.
De Daniël Stalpaert Stichting ontvangt op vrijdag 24 maart a.s. het Jeugdstrijkorkest Cuypersensemble in de Hervormde Kerk in 's-Graveland.
Volgende week dinsdag, 21 maart, organiseert DorpsBelangen haar maandelijkse openbare ledenvergadering. U bent daar welkom.
De voorlopige uitslag van de verkiezingen van gisteren in heel Wijdemeren per stembureau.
Zoek de rode stip! Je zal maar korte armen hebben en honderden stembiljetten als badlakens moeten uitvouwen en per partij sorteren.
Zaterdag 11 maart ging het Eredivisieseizoen voor de Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht van start in een spannend treffen in Rotterdam.
Op zondag 26 maart komt het Mosa pianotrio (viool, cello en piano) naar het Jagthuis in de Horstermeer.
In een persbericht geeft de regio de slagkracht van de zeven deelnemende gemeenten en het samenwerkingsverband aan.
Na morgen keert de rust hopelijk terug en vullen de lijstrekkers het TV scherm niet langer 24 uur per dag, van de WNL ochtend tot de Jinek middernacht.
Op een gewone doordeweekse dinsdag, 25 april, komt er naar Ankeveen een ontzettend ongewoon, nee zelfs bijzonder gezelschap.
Namens Wijdemeren 2020 doet Egbert Lambers een oproep aan het college van Gedeputeerde Staten om terug te komen op de herindelingsprocedure.
Op vrijdag 10 maart staken de wethouders en een groot aantal medewerkers van de gemeente Wijdemeren de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.
Deel lll van de Canon van Wijdemeren gaat over de geschiedenis, het belang daarvan en de velen die de geschiedenis van Wijdemeren vast leggen.
Rosalie van Rijn (CDA) schrijft over de noodzaak van het bouwen van seniorenwoningen om doorstroming en zo woningen voor jongeren te krijgen.
Op zaterdag 18 maart komen de finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival in theater De Dillewijn in Ankeveen.
De voorstellingsweek voor alle basisscholen in Kortenhoef is deze en volgende week.
Patrick Laureij, de sensatie van cabaretseizoen 2016 – 2017, komt zaterdag 25 maart naar het Dorpshuis in Nigtevecht.
Op zondag 19 maart geeft Ernest van der Kwast (vrije schrijver Vrije Universiteit Amsterdam een lezing met de titel: Het wonder dat niet omvalt.
De American Footballspelers van de Loosdrechtse Hilversum Hurricanes staan op 11 maart vlak voor de start van het nieuwe Eredivisieseizoen.
Het Amarone Ensemble nodigt op 18 maart vrienden uit in de Willibrordkerk in Nederhorst den Berg.
Op 16 maart organiseert de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek een lezing over de ontdekking van de telescoop en de gevolgen daarvan.
De journalisten van de Gooi en Eemlander toeren door de regio om lezers te ontmoeten en bekendheid te geven aan de regionale pers.
Zaterdag 18 maart om 8 uur 's avonds is 't Wapen van Ankeveen de locatie van een voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.
Wandel op zondag 12 maart 2017 mee met de boswachter over de buitenplaatsen in 's-Graveland.
Op vrijdag 10 maart 2017 treedt Esther Groenenberg op in Theater De Dillewijn. 'A Natural Woman' is de nieuwe voorstelling van deze zangeres.
Als derde ambulancedienst en tweede meldkamer in Nederland is de RAV Gooi en Vechtstreek na een geslaagde audit gecertificeerd voor NEN 7510.
Joost Boermans (D66) reageert op de ingezonden brief van Cor Koster over de motie van DLP om het gebruik van de beamer bij inspraak toe te staan.
Fred Beijdorff uit Kortenhoef stelt teleurgesteld vast dat de gemeenteraad etaleert dat de bestuurskracht tekort schiet, zoals Deloitte al schreef.
De G en E kreeg inzage in de cijfers van ex-wethouder Gert Zagt en concludeert dat deze per jaar 765 euro beter werd van het 95 procent wethouderschap.
Afgelopen dinsdagnacht hebben zes kraanvogels overnacht in het Naardermeer. Dat is bijzonder, want ze komen bijna nooit in West Nederland.
Deel 2 van de canon van Wijdemeren gaat over de schilder Flip Hamers die grote liefde koesterde voor Oud Kortenhoef en daar 'Mijn Dorp' schilderde.
Cor Koster breekt een lans voor de motie van DLP die het gebruik van moderne presentatiehulpmiddelen wil toestaan voor insprekers.
Vanmorgen om 9:00 uur werd de inschrijving voor de Ken Uw Dorp Quiz 2017 geopend. Nog geen negen minuten later waren de beschikbare 36 teamplaatsen vergeven.
Vanmorgen om negen uur was het zover. De inschrijving voor de Ken Uw Dorp Quiz 2017 werd geopend.
DorpsBelangen veegt De Lokale Partij de mantel uit, omdat die partij gisteren een motie indiende tegen alle adviezen in. Een motie die voor fusie pleit.
Het was het uur van de waarheid toen gesproken werd over de herindelingsbrief van de provincie. Sommigen realiseerden zich dat niet geheel, anderen geheel niet.
Het was een spannende en rommelige raadsvergadering gisteravond. Het Schapenweitje en de fusiebrief van NH hielden de gemoederen bezig.
De lokale partijen in de regio hebben elkaar gevonden in hun verzet tegen de herindelingsprocedure die de provincie gestart heeft.
Vanavond bieden de Vrienden van het Ankeveensepad voorafgaand aan de raad 2000 handtekeningen aan. Ook sturen zij een uitgebreid rapport aan de raad.
Gisteren zijn er prestatieafspraken getekend door gemeente Wijdemeren, huurdersbelangenorganisaties en vier woningcorporaties over verjongen.
Patrick Kreuning reageert zeer serieus op de Canon van Wijdemeren Deel 1, dat maandag het licht zag. Hij vindt Hilversum niet mooi, zoveel is duidelijk.

Februari 2017

In het schooljaar 2015-2016 is het aantal voortijdige schoolverlaters in de Gooi en Vechtstreek verder gedaald.
De PvdA rijdt op 4 maart als een speer langs in Wijdemeren. 10.40 op de Meenthof, 11.10 op het Willie Dasplein en 25 min. later al weer in Weesp.
Op zondag 19 maart organiseert de Bergse Runnersclub de negende editie van de Spiegelplasloop in Nederhorst den Berg.
Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen opent ook de sterrenwacht Gooi en Vechtstreek de deuren om iedereen naar objecten aan de hemel te laten kijken.
Op donderdagochtend 2 maart opent burgemeester Smit het steunpunt politie in het gemeentehuis van Wijdemeren aan de Rading 1 in Nieuw Loosdrecht.
Het moest er eens van komen. De canon van Wijdemeren. Wijdemeren met zijn roemruchte geschiedenis die vrijwel terug gaat tot de eeuwwisseling.
Inwoners en ondernemers van o.a. Wijdemeren krijgen de gemeentelijke belastingaanslag niet zoals gebruikelijk eind februari in de bus.
De siertuin op buitenplaats Gooilust in 's-Graveland is vanaf 4 maart weer geopend. Elke dinsdag en zaterdag ben je welkom van 13.00 tot 16.30 uur.
Een gezellige groep D66-ers o.l.v. Joost Boermans liet zich gisteren informeren over de nieuwbouwplannen op het Schapenweitje in Nederhorst den Berg.
De verkiezingsaffiches van GroenLinks zijn in heel Wijdemeren van de borden gescheurd. 'Diep triest.' :vindt Felix Flameling.
Op woensdag 1 maart starten de baggerwerkzaamheden in de sloten langs het fietspad langs het Zuidereind in 's-Graveland.
Op woendsdag 1 maart speelt de Bergse VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert een uitwedstrijd op campagne in het gemeentehuis in Hilversum.
Dinsdag 28 februari houdt DorpsBelangen een openbare ledenvergadering over de agenda van de raad op 2 maart. Ook komt baggeren en slib aan de orde.
Op 4 maart geeft De Vrienschapskring (Ankeveen) het voorjaarsconcert, dit keer in samenwerking met de stadsdichter van Wijk bij Duurstede. Het wordt een dolle boel.
Er loopt een (MIRT) project waarbinnen voor de lange termijn gekeken wordt naar transport, verkeer en infrastructuur in de regio. De tram naar Schiphol.
DorpsBelangen wil hom of kuit van Alexander Pechtold. Wil D66 nu wel of geen fusie van Wijdemeren met Hilversum? Lokaal niet, provinciaal wel...
Zaterdag opent Café Die 2 aan de Vreelandseweg 42 de deuren met een feestelijke opening om 20.00 uur.
Vrijdag 3 maart organiseren Bibliotheek Gooi en meer en het Sociaal Cultureel Centrum in Nederhorst den Berg het tweede Bergse Dictee.
Woensdagavond 1 maart a.s. organiseert het CDA Wijdemeren de Themabijeenkomst 'Duurzaamheid in de praktijk'.
Dinsdag 28 februari is er in Kortenhoef een bijeenkomst waar gesproken wordt over de ontwikkeling van de lokale democratie.
Donderdagavond sprak de commissie over integriteit. Dat leidde tot een korte verbale schermutseling van 10 seconden tussen de VVD en DLP.
Vorige week donderdag werd de commissie Bestuur en Middelen gehouden. Security, privacy en integriteit stonden op de agenda. Zaken die ons allemaal aan gaan.
Gisteren werd het boek 'Hoezo Toevallig' van Ruut de Kloet gepresenteerd in de Oude School in Kortenhoef.
Op 20 en 21 mei vindt de jaarlijkse KunstRonde in de omgeving van de Vecht en de Loosdrechtse Plassen plaats.
De oppositie vraagt het college om niet voor de raad op 2 maart het bestemmingsplan Ankeveensepad ter inzage te leggen of een hard besluit te nemen.
Gistermiddag trokken 360 jeugdleden van de SV 's-Graveland met vijf bussen naar Alkmaar op uitnodiging van AZ voor de wedstrijd tegen Olympique Lyon.
Gisteravond vond het debat over de bouw op het Schapenweitje in Nederhorst plaats. De gemoederen liepen hoog op. De race is niet gelopen.
Op zondag 26 februari om 15.00 duikt het Ensemble Lumaka terug in de tijd in het Jagthuis in de Horstermeer met een concert uit 1926.
Vanavond spreekt de commissie Ruimte en Economie over het al dan niet bebouwen van het Schapenweitje in Nederhorst den Berg.
D66 reikte de jaarlijkse Valentijnstaart uit aan de actiegroep Wijdemeren2020 die strijdt voor de zelfstandigheid van Wijdemeren en wil een referendum.
Vanaf 9 februari rijden de Wmo-taxi’s met een sticker van Schoonthuis.nl door de regio.
Nieuws van de Bibliotheek. E-bikes, politiek, belastingaangifte, twee-talige boeken en de voorleeswestrijd.
Zaterdag 18 februari is eerste werkdag van Nardinclant Landschapsbeheer in het 2017. We gaan wilgen knotten bij Molen Gabriël.
De Lokale Partij (DLP) vindt dat de inwoners van Wijdemeren genegeerd worden door de provincie Noord-Holland door de ARHI procedure te starten.
Wim Kozijn verbaast zich over de brief van de provincie, maar ook over de tandeloze motie waarmee de raad van Wijdemeren mee weg dacht te komen.
De Raad van State verwierp woensdag alle bezwaren van omwonenden tegen de bouw van een appartementencomplex van 40 woningen aan de Godelindehof in Loosdrecht.
Igor Meuwese (1971) is door het bestuur van Regio Gooi en Vechtstreek per 15 februari 2017 aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van Regio Gooi en Vechtstreek.
Op zondag 19 februari 2017 - aanvang 11.00 uur - organiseert de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef weer een Nescio-lezing annex Koffieconcert.
Edward Smallenburg uit Kortenhoef vindt dat de provincie voorbij gaat aan de wens van de raad en de bevolking van Wijdemeren met het starten van de ARHI-procedure.
Na jaren van pappen en nat houden doet de provincie nu eindelijk waarvoor ze op deze aarde is. De regie nemen over de lokale bestuurslaag in de regio Gooi en Vechtstreek.
DorpsBelangen hijst de stormbal in antwoord op de brief van gedeputeerde Jack van den Hoek (D66) dat de provincie de regio wil indikken tot drie of minder gemeenten.
Robby Israel legt aan Cor Koster uit dat de vervuiling op de Eilandseweg niet hetzelfde is als die op het Schapenweitje in Nederhorst en de ene integriteit niet gelijk de andere is.
Putter bedacht het Ei van Columbus. Een lokaal Bergs referendum over hun Schapenweitje. Want de rest van Wijdemeren weet niet eens waar dat ligt. En op 15 maart even stemmen.
Op de website van Noord-Holland staat dat de provincie vandaag een z.g. ARHI-procedure starten om te komen tot drie gemeenten in de Gooi en Vechtstreek.
De Lions Club Loosdrecht organiseerde zaterdag 4 februari voor de achtste keer de 'Bridge aan de Dijk' Kroegentocht. Er werd 6.500 euro ingezameld voor Het Vergeten Kind.
Cor Koster rekent er op dat de VVD over de sanering van het Schapenweitje even principiëel zal zijn als over die van de Eilandseweg, waar de VVD ook voor sanering was.
We kijken terug op de bestuurlijke geschiedenis van 's-Graveland, te beginnen op 1 augustus 1966, het moment van de fusie van Ankeveen, Kortenhoef en 's-Graveland.
Patrick Kreuning pleit voor een kliko met vakken voor de verschillende soorten afval in plaats van een compleet klikopark in iedere tuin.
Bij de behandeling van de nieuwe Afvalstoffen Verordening (ASV) van de GAD bleek bij alle partijen de nodige irritatie. Irritatie over eigenmachtig handelen en besluiten van de GAD.
Op vrijdag 17 februari concerteert het Delta PIanotrio met werk van Lera Auerbach in het Jagthuis in de Horstermeer.
Op 12 februari is de kindervoorstelling Aaipet in De Dillewijn in Ankeveen. Op 15 februari wordt de film Bloed, Zweet en tranen over André Hazes vertoond.
Viore, het centrum voor mensen die leven met kanker, kreeg van de patiënten van vertrekkend huisarts Trudy Seldenrijk een bijdrage van 3100 euro.
De raad wilde gisteren een krachtig signaal afgeven aan HMG, de uitgever van de Gooi en Eemlander. Het krachtige signaal verzandde in een soort hink stap sprong gepruttel.
Nadja Jungmann uit Nederhorst den Berg kreeg gisteren de titel 'Lector van het Jaar 2017'. Zij is lector op de Hogeschool Utrecht voor het lectoraat Schulden en Incasso.
De VVD stelde schriftelijke vragen naar aanleiding van het lang lopende conflict tussen Natuurmonumenten en de omwonenden van Jagtlust inzake toegang tot de Veldschuur.
Zowel de VVD als het CDA dienen vanavond in de raadsvergadering moties in om het regionale dagblad De Gooi en Eemlander te steunen.

Januari 2017

Vanavond kwamen alle betrokkenen bij de redding van drie jongens uit de vijver bij de Acacialaan bijeen waar burgemeester Martijn Smit hen toesprak.
Wandel mee met de boswachter over de buitenplaatsen in 's-Graveland. Deze activiteit, speciaal voor volwassenen, duurt ongeveer 1,5 uur.
Afgelopen jaar telden de vier scheidingsstations van de GAD samen voor het eerst meer dan 600.000 bezoekers.
De Bibliotheek Loosdrecht zoekt vrijwilligers voor het bibliotheekwerk. In de bibliotheek is in februari een expositie te zien van Sia Thijs-Vissers.
Willem de Kwant ziet in Ankeveen allemaal dubbele (oude en nieuwe?) richtingsborden naar het sportcomplex en de Dillewijn op een kluitje staan.
Donderdag hebben de eerste kopers van vrije kavels in de nieuwbouwwijk NederVecht in Nederhorst den Berg hun handtekening gezet onder het koopcontract.
Op vrijdag 3 februari wordt in De Dillewijn weer een theaterdiner georganiseerd met zangeres Micheline van Hautem en gitarist Erwin van Ligten.
In de voorjaarsvakantie organiseert Natuurmonumenten in ’s-Graveland een aantal leuke jeugdactiviteiten voor gezinnen met kinderen.
Cor Koster betoogt dat het Schapenweitje een ernstig vervuild baggerdepot is dat ten onrechte van sommigen het stempel natuur krijgt.
Patrick Kreuning vindt het argument, dat bejaarden in de buurt van winkels moeten wonen, volkomen flauwe kul. Iedereen heeft recht om bij de winkels te wonen.
Op de Krabbescheer in Kortenhoef vormt zich een alternatief scheidingsstation voor afval, alleen er wordt niet gescheiden en niet opgehaald. Zo lijkt het.
Burgemeester Smit onderzocht de verklaring van Joost Boermans (D66) dat er meer school achter het fiasco met de jaarrekening 2015. Zijn conclusie is dat er niets mis is.
De mensen achter het burgeriniatief Wijdemeren2020 hebben hun doel bereikt, maar blijven alert op de ontwikkelingen in de waakvlamstand.
Het bestuur van DorpsBelangen nodigt de leden uit voor de ledenvergadering op dinsdag 31 januari in De Drie Dorpen.
Vanaf 4 maart om 9.00 uur kunnen de teams die willen meedoen aan de Ken Uw Dorp Quiz 2017 op 28 oktober, over Kortenhoef en 's-Graveland, zich weer inschrijven.
Zaterdag 28 januari en zaterdag 18 februari kun je met de boswachter mee op vogelexcursie op de Loenderveense Plas.
De ingezonden brieven over het Schapenweitje misbruiken een karikatuur van senioren als argument tegen de bouw van seniorenwoningen op het Schapenweitje in Nederhorst.
In de ijskelder op het terrein van Schaep en Burgh (Natuurmonumenten, 's-Graveland) overwinteren veertien vleermuizen.
Sieta Vermeulen (VVD) betoogt dat ouderen zo kwiek zijn dat bouw van ouderenwoningen op het Schapenweitje overbodig is. Het Weitje moet behouden blijven, vindt zij.
Dick Koster uit Kortenhoef heeft geen goed woord over voor het 'gekleuter' in de gemeenteraad inzake de evaluatie van de accountantscontrole in 2016.
Op 9 februari organiseert de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek in 's-Graveland een lezing over het komeetonderzoek met de ruimtesondes Giotto en Rosetta.
Zondag 29 januari komen Buurman en Buurman naar Theater De Dillewijn. Niet echt natuurlijk, maar je kunt wel komen genieten van hun avonturen op het witte doek!
Het debat in de commissie B en M van donderdag, over het feitenrelaas van de problemen met de jaarrekening 2015, riep meer vragen op dan beantwoord werden.
Op 1 februari is er digicafé in de Bibliotheek in Loosdrecht en op 4 februari is er daar een Repaircafé.
Cor Koster vraagt om ouderen met een beperkt inkomen ook een mooie huurwoning te gunnen aan het Ankeveensepad op het Schapenweitje.
Na het eerste, zeer succesvolle, concert met Sherry Dyanne op dinsdag 29 november 2016 speelt Michiel Borstlap op dinsdag 24 januari opnieuw in Theater De Dillewijn.
Op zondag 22 januari staat Mark Wijnen in Theater De Dillewijn in Ankeveen met de Ode aan Jasper.
Het werkt! Wij stelden gisteren een vraag aan de gemeente via whatsapp op nummer 06 12 79 45 41 over het 14 035 en het 035 nummer. Vanmorgen kwam het antwoord.
We gaan het beleven. De entree van 's-Graveland wordt opgeknapt. De gemeente vraagt aan burgers om een kunstwerk te ontwerpen dat daar past.
U kunt sinds 1 januari met de gemeente Whatsappen. U kon al met de gemeente bellen, mailen en twitteren. Daar komt nu Whatsapp bij.
Patrick Kreuning zag dat twee Wijdemeerse schakers op de Tata Steel schaaktoernooi hun stukken op het bord mee schuiven.
Op 6 december stelde D66 schriftelijke vragen aan het College over een door Natuurmonumenten afgedekte asbestterp. Het college geeft antwoord.
Op donderdag 19 januari 2017 vanaf 18 uur welkom bij het Smakelijk Gesprek voor ontmoeting en samen eten op Zuidereinde 15 in 's Graveland.
Op zondag 29 januari 2017 speelt het Navarra Strijkkwartet werken van Haydn, Schubert, Beethoven en Britten in het Jagthuis in de Horstermeer.
Morgen wordt oud-burgemeester Wim Kozijn van 's-Graveland benoemd tot voorzitter van Senver, de Seniorenvereniging Hilversum.
Gistermiddag organiseerde woningbouwcorporatie Gooi en Omstreken in Het Spieghelhuys een informatiebijeenkomst over de bouw van 12 seniorenwoningen op het Schapenweitje.
De Telegraaf is bezig om o.a. de Gooi en Eemlander te verkopen en heeft aangekondigd dat een kwart van de journalisten van die krant ontslagen zal worden. Een slechte zaak.
Cor Koster neemt het op voor de senioren en vindt dat de twaalf woningen op het Schapenweitje gebouwd moeten worden.
Frank van Zijl is tegen bebouwing van het Schapenweitje in Nederhorst en roept de politiek op om van de bebouwing af te zien.
Maandag om 17.00 uur organiseert de gemeente voor Gooi en Omstreken een informatieavond in het Spieghelhuys over de bouw van 12 seniorenwoningen.
De Nationale Voorleesdagen vinden dit jaar in de bibliotheek plaats van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari.
Zondag om 11.00 uur is er een kindervoorstelling in de Dillewijn in Ankeveen met de titel Joris en de Draak.
Speciaal voor ouders met kinderen van 3 tot 12 jaar, biedt Jeugd en Gezin vanaf 18 januari samen met Versa Welzijn de cursus Opvoeden & Zo.
Op dinsdag 24 januari start er bij Viore een gespreksgroep voor mensen die leven met kanker en voor wie genezing niet meer mogelijk is.
Morgenavond speelt het Barbican Kwartet werken van Beethoven, Schnittke en Fauré in het Jaghthuis in de Horstermeer.
Zaterdag vindt de presentatie plaats van het boek Brainstorm, geschreven door Joke Goudriaan over haar overwinning van een hersentumor.
Voor de achtste keer organiseert Lions Club Loosdrecht e.o. het evenement 'Bridge aan de Dijk' op zaterdag 4 februari 2017.
Op 4 februari wordt er vanuit de vier kerken aan de Dijk in Loosdrecht een cabaret georganiseerd. 20.00 is uitverkocht. Om 15.30 is er een extra voorstelling.
Gisteravond was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Wijdemeren. Bij een gezellge drukte ontmoette 'tout Wijdemeren' elkaar bij een hapje en een drankje.
Het Ankeveens Havenloos Mannenkoor treedt op 22 januari op. Het koor wordt daarbij bijgestaan door de Meiden van de Kade uit Muiden. Dat maakt het nog spannender.
Zaterdagmiddag 21 januari vanaf 17.00 uur organiseert het CDA Wijdemeren het inmiddels traditionele winters stamppottenbuffet in de kassen van Kwekerij Ome Joop.
Op 18 januari 2017 organiseert King Arthur Groep het 5e ZZP Zorg Café, deze keer in Loosdrecht (gemeente Wijdemeren).
Vanavond om 20.00 uur staat de voordeur van het gemeentehuis op de Rading 1 wijd voor u open. Het college ontvangt u graag, schudt u de hand en heft het glas met u.
Tot 5 februari kunt u bezwaar maken tegen de nieuwe afvalstoffenverordening 2017 die de GAD heeft opgesteld.
Voorzitter Ties Hagen van de Vrienden van Veenstaete wil een voorziening op de Meenthof in Kortenhoef waar men elkaar kan ontmoeten voor een kop koffie en een praatje.
Alette Zandbergen (DLP) reageert op het onderzoekje dat Cor Koster deed naar de videootjes van de lokale politiek.
Op zondag 15 januari 2017 om 11.00 uur organiseert de Oecumenische Streekgemeente i.s.m. VUvereniging een Nescio-lezing met Koffieconcert in het Oude Kerkje in Kortenhoef.
Cor Koster onderzocht de populariteit van videootjes van politieke partijen en collegeleden. De kijkdichtheid valt behoorlijk tegen.
Patrick Kreuning zag weer een 'bijna-ongeluk' bij de straatjuwelen op de Koninginneweg. Weer reed een auto uit ongeduld rechts door de berm langs het juweel.
Sinds jaar en dag spoedt Cor Lam uit Oud Loosdrecht zich meteen na de jaarwisseling naar zijn pc om zijn beste wensen voor heel Wijdemeren aan ons te sturen.