WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wdm2020 in Waakvlamstand
Wijdemeren, do 26 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De mensen achter het burgeriniatief Wijdemeren2020 hebben hun doel bereikt, maar blijven alert op de ontwikkelingen in de waakvlamstand.

persbericht

Burgerinitiatief Wijdemeren2020:
We hebben ons doel bereikt maar blijven waakzaam!

Na twee jaar intensief actievoeren, met als hoogtepunt de succesvolle Petitie die 7.734 maal is ondertekend, heeft burgerinitiatief Wijdemeren2020 haar doel bereikt: de geplande fusie van Wijdemeren met Hilversum is van de baan.


De groep achter het burgerinitiatief Wijdemeren2020.
V.l.n.r. : Ab Krook (Ldr), David Pos, Frank Senteur,
Friso van Voorthuizen en Egbert Lambers (allen Ankeveen).

De Gemeenteraad heeft een ‘Zienswijze’ naar de provincie gestuurd waarin klip en klaar staat dat Wijdemeren zelfstandig blijft. Er komt geen bestuurlijke fusie en ook geen ambtelijke fusie.
Wijdemeren2020 is zeer verheugd met dit resultaat, dat ook aantoont dat deze vorm van inspraak wel degelijk zin heeft gehad en dat de Gemeenteraad heeft geluisterd naar de inwoners van Wijdemeren. Door het voorkomen van een ‘snelle fusie’ komen er in maart volgend jaar (2018) gewoon gemeenteraadsverkiezingen, waarbij de inwoners van Wijdemeren via hun stem democratisch kunnen kiezen hoe de toekomst van deze gemeente eruit zal komen te zien. Zo hoort het ook!

Megaklus geweest

De door Wijdemeren2020 georganiseerde petitie heeft een grote rol gespeeld in het bereiken van deze uitslag en was een duidelijk signaal naar de politiek dat het draagvlak voor een fusie volkomen ontbreekt. Wijdemeren2020 dankt iedereen die zijn/haar handtekening onder de petitie heeft gezet en dankt de vele tientallen vrijwilligers zonder wie dit resultaat niet mogelijk zou zijn geweest. Het distribueren, bezorgen, ophalen en vervolgens verwerken en ontdubbelen van de via de formulieren en internet ontvangen reacties was een megaklus. Het resultaat is er echter ook naar.

Waakvlamstand

Het ‘F-woord’ is inmiddels taboe in de Wijdemeerse politiek en we hopen dat dit zo blijft. Teneinde er zeker van te zijn dat er niet alsnog ondemocratische en verkeerde beslissingen worden genomen, gaat Wijdemeren2020 in de ‘Waakvlamstand’. Mocht het op een gegeven moment dus nodig zijn, dan zullen we weer in actie komen. We blijven de Wijdemeerse politiek op de voet volgen! www.wijdemeren2020.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief