WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Amarone Ensemble 18-3
Nederhorst den Berg, do 9 maart 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het Amarone Ensemble nodigt op 18 maart vrienden uit in de Willibrordkerk in Nederhorst den Berg.

persbericht

Het Amarone Ensemble nodigt vrienden uit in de
Willibrordkerk in Nederhorst den Berg.

Daar zeggen we uiteraard geen nee tegen, want dan heb je vijf topmusici die de handen in een slaan! We ontvangen ze met open armen!

U kunt op 18 maart om 20.15 uur luisteren naar het Amarone Ensemble, dat bestaat uit Ronald Hoogeveen (vml. concertmeester van het RFO), Francien Schatborn (eerste solo-altist van het RFO), en Fred Pot (vml. tweede solo-cellist van het KCO). Zij nodigen hun vrienden Hebe Mensinga (concertmeester van het Balletorkest) en Godfried Hoogeveen (vml eerste solo-cellist van het KCO) uit.

Het programma is van net zo grote klasse als de musici die het uitvoeren:
U hoort als eerste het schitterende strijkkwintet in C-Majeur, Op. post. 163 van Franz Schubert. Dit kwintet is grandioos kamermuziekwerk, zo orkestraal gecomponeerd dat het niet meer in het genre van de kamermuziek lijkt te passen. Het is Schuberts laatste instrumentale werk, hij schreef het twee maanden voor zijn dood. Het valt op door zijn wat onconventionele bezetting: twee violen, een altviool en twee celli. Door die keuze voor twee celli wordt de klank in de lagere registers donkerder, warmer.

Hoewel de eerste recensies het strijkkwintet van Schubert bekritiseerden wegens gebrek aan gepolijstheid dat een klassiek werk diende te bezitten, werd het werk toch steeds meer gewaardeerd. Tegenwoordig behoort het tot de topwerken van het complete kamermuziekrepertoire.

Na de pauze kunt u genieten van het zeker zo mooie strijkkwintet in A-Majeur Opus 39 van Aleksandr Glazunov. Dit kwintet is onmiskenbaar Russisch, al worden de volksmelodieën in Glazunovs geval gecombineerd met kenmerken die uit een Parijs belle-epoque salon konden komen. De musici gaan deze avond bij Glazunov nergens op zoek naar breedspraak en drama: wat telt is een ontspannen sfeer (in het eerste en derde deel), gebonden aan een hechte technische beheersing van deze muziek. Het scherzo kijkt zowel om naar het scherzo uit Tchaikovski's vierde symfonie als vooruit naar Brittens 'Playful Pizzicato' uit de 'Simple Symphony'.

Kaarten

U kunt kaarten kopen bij Brinkers Mode en Lingerie, Dammerweg 1. De kaarten kosten € 17,50 per stuk, inclusief programmaboekje, een kop koffie in de pauze en een drankje na afloop. U wordt verzocht contant te betalen, pinnen is helaas niet mogelijk.
U kunt ook kaarten bestellen via de website http://www.concertenopdeberg.nl. Als u via de website kaarten bestelt, liggen deze 30 minuten voor aanvang van het concert op naam klaar bij de ingang van de kerk.

Adres

De kerk ligt in het centrum van Nederhorst den Berg op de Kerkstraat 32 1394 CX Nederhorst den Berg.
Tel. 06-249 711 71

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief