WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lezing over Telescoop
's-Graveland, do 9 maart 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 16 maart organiseert de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek een lezing over de ontdekking van de telescoop en de gevolgen daarvan.

persbericht

De Telescoop

Lezing 16 maart: “De ontdekking van de telescoop en haar rol in de eeuw van de Wetenschappelijke Revolutie” door Dr. Rob van Gent

Aan het begin van de 17de eeuw vond in Europa een wetenschappelijke omwenteling plaats. Ideeën uit de oudheid en het christendom maakten plaats voor modern-wetenschappelijke theorieën, met dank aan een aantal belangrijke technische uitvindingen. Als gevolg hiervan ontstond geleidelijk een ander wereldbeeld, waarin bijvoorbeeld de aarde om de zon bleek te draaien, in plaats van andersom.

Op donderdagavond 16 maart om 20:00 uur (let op: datum gewijzigd van 9 naar 16 maart!!!) vertelt Dr. Rob van Gent meer hierover in zijn lezing “De ontdekking van de telescoop en haar rol in de eeuw van de Wetenschappelijke Revolutie“.

Alle lezingen worden gehouden op donderdagavonden om 20:00 uur in de Eekhoornzaal op de 1ste verdieping van het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten naast de sterrenwacht aan het Noordereinde in 's-Graveland. Toegang is gratis voor leden van de afdeling en €3,00 voor niet-leden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief