WIJDEMEERSE WEBKRANT
Oorlog Schapenweitje Hervat
Nederhorst den Berg, vr 13 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Maandag om 17.00 uur organiseert de gemeente voor Gooi en Omstreken een informatieavond in het Spieghelhuys over de bouw van 12 seniorenwoningen.

Wethouder als Burger?

Die twaalf twee onder één kap seniorenwoningen moeten langs het Ankeveensepad gerealiseerd worden. Er schijnt een uitnodiging gestuurd te zijn aan omwonenden. Die is niet te vinden op de website van Gooi en Omstreken en ook niet op de website van de gemeente. De vraag is weer, net als vorig jaar, wie nu eigenlijk die informatieavond organiseert. Op de weekagenda van het college staat dat wethouder Betske van Henten op maandag 17.00 aanwezig zal zijn bij een informatiebijeenkomst van (woningbouwcorporatie) Gooi en Omstreken. De vraag die zich opdringt is of de bijeenkomst onder verantwoordelijkheid van het college plaats vindt, of dat de bijeenkomst uitsluitend door Gooi en Omstreken wordt georganiseerd en dat de wethouder daar zit als belangstellende burger.

Wie is verantwoordelijk?

De historie van 6 januari, een jaar geleden, herhaalt zich. Wij schreven toen over de behandeling van het bouwplan in de commissie :

"Een chaotisch debat van een uur en vijftig minuten waar de meest verbazingwekkende uitspraken en feiten de revue passeerden. En dat nota bene alleen naar aanleiding van vragen van de VVD over een informatieavond waarvan de wethouders Reijn en Van Henten verklaarden er niet verantwoordelijk voor te zijn, maar die de beide wethouders wel faciliteerden met een publicatie in de bladen en informatieinwinning bij de provincie. Om de zaak nog flink onoverzichtelijker te maken bleek dat nieuwbouw van seniorenwoningen op het Schapenweitje in de portefeuille van wethouder Betske van Henten zit, terwijl nieuwbouw van 10 dure koopwoningen aan de overkant en naast de kerk, in de portefeuille van wethouder Theo Reijn zitten."

Priemende blikken van senioren

Ook in de lokale bladen zijn de beschietingen tussen voor en tegenstanders van de nieuwbouw weer losgebarsten, waarbij de meest verbazingwekkende en zelfs beledigende argumenten de revue passeren. In het Weekblad Wijdemeren schrijven Erik Neuteboom en Anne Rutger Fortuin ingezonden brieven.

Anne Rutger Fortuin (die zich indertijd bij de inspraak als gepensioneerde senior bekendmaakte) schrijft in het Weekblad Wijdemeren van afgelopen woensdag een smakeloze typering van zijn soortgenoten. Hij schrijft:

Waarom dan toch deze bouwplannen? De reden is simpel. Een lobbygroep heeft al tientallen jaren het oog op deze plek laten vallen. Senioren zouden namelijk in het hart van het dorp moeten wonen, ze zijn immers krakkemikkig. We weten inmiddels wel anders en dat blijkt ook uit de bouwtekeningen waarop garages (plus schuurtjes) zijn voorzien.
Autorijdende senioren hoeven echt niet persé in de dorpskern te wonen. Gaat het dorp erop vooruit met een bebouwd schapenweitje als startpunt van de geliefde Bommelsteinroute?
Geliefd pad ook voor hondenuitlaters, die straks de priemende blikken van senioren op zich gericht weten als hun hond ook maar een teken van aandrang vertoont voor hun keurige villaatje.

Ingezonden brieven WWK

Ook de WWK ontving twee ingezonden brieven die wij in de volgende twee berichten publiceren. Als u wilt zien wat er vooraf ging, dan kunt u ons dossier Ankeveense Pad na lezen.

Dossier Ankeveense Pad

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief