WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Stop Bouw Schapenweitje
Nederhorst den Berg, vr 13 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Frank van Zijl is tegen bebouwing van het Schapenweitje in Nederhorst en roept de politiek op om van de bebouwing af te zien.

Dossier Ankeveense Pad

ingezonden brief

Nog steeds bouwplannen

Het circus rond de plannen voor bouw aan het Ankeveenspad / Vaartweg  is weer in volle gang. Na bijna een jaar van stilte is het fenomeen senioren/sociale-bewoningbouw weer opgelaaid.

De ANBO en Woningbouw Corporatie hebben er geen gras over laten groeien. Alles zou al in kannen en kruiken zijn. Waternet  is  bereid het stukje grond  te verkopen tegen een geheim bedrag en B&W is in de volle overtuiging dat dit gaat lukken.

Maandag 16 januari  kunnen hernieuwde bouwplannen in het Spiegelhuys aanschouwd worden.
De wethouders van ruimtelijke ordening en woningbouw/volkshuisvesting zijn zeer gemotiveerd om de bouw door te laten gaan, want er is immers een grote behoefte aan woningen, ook in z'n algemeenheid.

Nu het senioren/sociale woningen betreft,  maakt het hen niet uit of daardoor een stuk  natuur/recreatie gebied, voor opgeofferd moet worden. So what , Nederhorst  ligt  toch  bijna in het buitenland!  Als die bouw er maar komt, want de druk van bovenaf is ongekend groot.
Nu al weer bijna 5 jaar geleden werd er ook een poging gedaan om voor dit gebied het  bestemmingsplan aan te passen, echter dat plan werd door de Raad van State op procedure fout afgewezen. Inhoudelijk werd er op onze bezwaren niet ingegaan.

Echter deze zelfde  bezwaren bestaan nog steeds.

Het bijzondere is, dat als de wethouders,  indertijd, het antwoord van de Gedeputeerde Staten van Noord Holland op hun preabele vraag naar de Provincie goed gelezen zouden hebben,  men had  kunnen constateren, dat bouw Buiten Bestaand Gebouwd gebied alleen toegestaan is als er Binnen Bestaand Gebouwd gebied op enigerlei wijze geen mogelijheden meer zijn.
Het is jammer dat projectontwikkelaars rustig door mochten gaan en dat men er een politieke zaak van heeft gemaakt.  Half februari komt het dus in de commissievergadering.

Er zal toch binnen elke politieke partij toch minimaal wel één enkeling zijn, die de waarde van een  natuurgebied op  juiste waarde weet te schatten?
En zeker een partij, die het groen hoog in hun vaandel heeft staan.

Wanneer het eenmaal verstedelijkt is, kan dit nooooit meer ongedaan gemaakt worden.

Franck van Zijl,
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief