WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nimby's en Nivea's
Nederhorst den Berg, vr 13 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster neemt het op voor de senioren en vindt dat de twaalf woningen op het Schapenweitje gebouwd moeten worden.

Dossier Ankeveense Pad

ingezonden brief

Nimby's

Het is weer begonnen, de actie tegen het plan om aan het Ankeveenspad in Nederhorst den Berg 12 seniorenwoningen te bouwen. Aangezwengeld door precies dezelfde mensen die 30 jaar geleden het hele uitzicht op de plas vanaf het Spieghelhuys tot de bunker afgesloten hebben voor andere dorpsbewoners door aan de Vaartweg hun huizen te bouwen.

Een schitterend uitzicht was het, over het water en de legakkers. Echt heel mooi. Dat uitzicht bestaat nog steeds, maar is er nu alleen voor de Nimby’s zelf. Zij kijken vanuit hun riante woonkamer uit over een van de mooiste stukjes plassengebied van Gooi en Vecht. Dat uitzicht hebben ze anderen ontnomen. En nu? Nu strijden ze tegen nieuwbouw aan de andere kant.  

Ze hebben de meest onzinnige argumenten. Bijvoorbeeld: nieuwbouw aan het Ankeveensepad is heel vervelend voor mensen met een hond. Het Ankeveensepad is namelijk — en ik citeer Anne Fortuin, Vaartwegbewoner — "een geliefd pad voor hondenuitlaters, die straks de priemende blikken van senioren op zich gericht weten als hun hond ook maar een teken van aandrang vertoont voor hun keurige villaatje.”

NIMBY’s (Not In My Back Yard) of NIVEA’s (Niet In mijn Voor- En Achtertuin) zijn mensen die altijd vóór zaken als seniorenwoningen, kinderspeelplaatsen en vreemdelingenopvang zijn, maar niet pal bij waar ze wonen. Een andere plek is veel geschikter dan dichtbij. Ze hebben zelden of nooit echte argumenten, maar hier in Nederhorst den Berg zinkt men wel erg diep. Priemende blikken van ouderen naar hondenuitlaters aanvoeren als argument tegen het bouwen van seniorenwoningen is niet alleen lachwekkend. Het is gewoon zielig.

Cor Koster
Voorzitter Gezamenlijke Ouderenbonden

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief