WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wim Kozijn Voorz. Senver
Kortenhoef, di 17 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Morgen wordt oud-burgemeester Wim Kozijn van 's-Graveland benoemd tot voorzitter van Senver, de Seniorenvereniging Hilversum.

Wij vroegen hem om in het kort iets te vertellen over Senver. Hij doet dat in onderstaand ingezonden bericht, waarin hij het beeld schetst van een bloeiende en groeiende vereniging.

ANBO

Het valt op dat de ANBO uiteenvalt. In de krant van vandaag stond dat ook in Blaricum een afsplitsing van de ANBO heeft plaatsgevonden. Ook daar, net als een jaar of twee geleden in Wijdemeren, is er grote weerstand ontstaan tegen het dictatoriale optreden van het hoofdbestuur van de ANBO in Woerden, dat het geld van de afdelingen centraal beheert en lokale initiatieven verbiedt. Senver zal om dezelfde redenen afgesplitst zijn van de ANBO.

ingezonden brief

Senver is een afkorting van Seniorenvereniging Hilversum. De vereniging is ontstaan uit de Anbo, maar is geheel en al zelfstandig. Er zijn meer dan 2000 leden en de vereniging groeit nog steeds.


Wim Kozijn (foto Senver)

De vereniging organiseert een veertigtal activiteiten op het terrein van cultuur en ontspanning. Van bingo tot het besturderen van de filosofie van Hannah Arendt. Ze hebben een eigen bus waarmee bezoeken worden gebracht aan musea, maar ook aan voetbalwedstrijden.

Het is een vrijwilligersorganisatie met ruim 200 vrijwilligers. Zij verzinnen de activiteiten en voeren ze met elkaar uit.

De vereniging krijgt geen subsidie. Het lidmaatschap kost € 17,50 per jaar. Kijk op hun website www.senver.nl. Over het bestuur.

Wim Kozijn
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Senver
auteur
ing. brief/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief