WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bouw Godelindehof Mag
Nieuw Loosdrecht, za 11 februari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Raad van State verwierp woensdag alle bezwaren van omwonenden tegen de bouw van een appartementencomplex van 40 woningen aan de Godelindehof in Loosdrecht.

Op 25 maart vorig jaar werd er hevig gedebatteerd over de bouw van het complex. Daarbij zat de controverse in de wens om sociale woningbouw te realiseren enerzijds en het feit dat de hoogte van het gebouw omwonenden vrijwel permanent in de schaduw zal zetten. De helft van de raad was op de hand van de omwonenden, de andere helft en wethouder Betske van Henten wilden sociale bouw realiseren. Dat heftige debat liep uit op uitstel nadat de wethouder haar voorstel had teruggenomen.


Schorsing op 25-3-2016.
Heftig overleg. Zittend Sieta Vermeulen en Tim Emmelot (VVD).
Staand v.l.n.r.: Martin Vuyk (VVD), Jan Verbruggen (CDA),
(wat achteraf) Jan Willem Nienhuis (CDA) en wethouder Joep Frijdal (VVD).

Verloren op alle punten

Intussen stapten de omwonenden naar de Raad van State om bezwaar te maken tegen het bestemmingsplan en de bouwvergunning voor Woningbouwvereniging Wonen Wijdemeren. Het bezwaar gold de hoogte van het gebouw, de schaduw daarvan en de verhoging van de parkeerdruk. Die zaak werd woensdag door de bewoners verloren op alle punten.

Dat betekent dat binnenkort het bestaande verouderde appartementencomplex van 22 woningen gesloopt zal worden. De argumentatie van de RvS is dat het om een stedelijke omgeving gaat, waardoor de gevolgen van de bouw van het nieuwe complex aanvaardbaar zijn. Kritiek op het parkeeronderzoek van de gemeente, aangebracht door de bewoners, werd ook door de RvS van de hand gewezen.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief