WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Samenwerking Jeugdwet
RegioGV, di 28 maart 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken en de regiogemeenten ondertekenden een samenwerkingsverband over de Jeugdwet.

persbericht

Afspraken over verwijzen en consulteren rondom jeugd

Op 23 maart jl ondertekenden Gerben Struik en René Batenburg de samenwerkingsafspraken tussen de Gemeenschappelijke Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken  (GHO-GO) en de regiogemeenten Gooi en Vechtstreek in het kader van de Jeugdwet.


Gerben Struik (l) en René Batenburg (r).

Hierin zijn afspraken vastgelegd over de verwijs- en consultatiemogelijkheden bij kinderen tot 18 jaar, in de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren. De heer Struik is voorzitter van de regionale stuurgroep 18- en de heer Batenburg is voorzitter van de GHO-GO.

De afspraken die zijn ondertekend, liggen vooral op het terrein van hoe te verwijzen en welke aanbieders gecontracteerd zijn door de 7 gemeenten in de Regio. Verder is vastgelegd hoe een huisarts inhoudelijk deskundige ondersteuning kan krijgen wanneer het gaat om de zorg voor jongeren tot 18 jaar, bij de afweging of iets verwezen kan worden en zo ja waar naar toe.

Daarvoor hebben de gemeenten een consultatie- en adviesteam met psycholoog, jeugdarts en eventueel psychiater opgericht.  Voor de 125 huisartsen in de regio is het prettig als ze bij twijfel even kunnen overleggen en dat doen ze ook in toenemende mate. De zorg voor jongeren verbetert dus door deze samenwerking.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief