WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Veel te Mooi!
Nederhorst den Berg, vr 20 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster vraagt om ouderen met een beperkt inkomen ook een mooie huurwoning te gunnen aan het Ankeveensepad op het Schapenweitje.

Dossier Ankeveensepad/Schapenweitje

ingezonden brief

Veel te mooi

De woningcorporatie Het Gooi en Omstreken wil aan het Ankeveensepad in Nederhorst den Berg 12 woningen voor ouderen bouwen, waarvan veel mensen zeggen: "daar zou ik ook wel willen wonen".

Inderdaad, mooie woningen: twee onder één kap, een woon- en een slaapkamer beneden, keukentje, terrasje aan het water, een extra logeer- annex hobbykamer boven, op loopafstand van het dorpscentrum, met een sociale huurprijs, d.w.z. minder dan €710,68 per maand. Bedoeld voor ouderen in Wijdemeren.

Het plan heeft tot veel reacties geleid. Daaronder: "die huizen zijn toch veel te mooi voor sociale huur?!" Het deed me denken aan die kerkenraad van een kleine gemeente op het Groningse platteland, begin vorige eeuw, waar een predikantsvacature was.

Er was een goede kandidaat en de kerkenraad, vrijwel geheel bestaande uit boeren, moest beslissen hoeveel hij zou verdienen. In die tijd werd het salaris van een predikant nog betaald door de plaatselijke kerk. Iemand zei: "het gemiddelde van wat we zelf verdienen lijkt redelijk." Dat vonden de anderen ook. Alle boeren schreven een bedrag op een briefje, vouwden dat zorgvuldig op en deden het in een collectezak. Toen twee kerkenraadsleden vervolgens het gemiddelde uitrekenden en bekend maakten, was de algemene reactie: "Dat kan niet. Da's veuls te veul voor een dominee!"
 
Dat is in wezen dezelfde reactie die je nu hoort over de seniorenwoningen aan het Ankeveensepad: "da's veel te mooi voor de doelgroep". De doelgroep is ouderen met een beperkt inkomen. Sommige mensen vinden kennelijk dat die niet zo mooi hoeven te wonen; mooie woningen zijn alleen voor de rijken.

Wat is het toch waardoor mensen anderen iets niet gunnen? Vindt men het echt beter om ouderen op te bergen in een woonblok, ergens ver weg, uit het zicht? Zijn mensen echt zo afgunstig? Zijn we niet met z'n allen een beetje sympathie en begrip verschuldigd aan de oudere generatie?

Cor Koster
Voorzitter Gezamenlijke Ouderenbonden

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief