WIJDEMEERSE WEBKRANT
Receptie en Kippenvel
Wijdemeren, di 10 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteravond was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Wijdemeren. Bij een gezellge drukte ontmoette 'tout Wijdemeren' elkaar bij een hapje en een drankje.

Omdat de WWK redactie verhinderd was, nam Cor Koster de honneurs waar en schreef onderstaand verslag maakte de foto's.

You never walk alone


V.l.n.r. burgemeester Martijn Smit, de wethouders Theo Reijn, Betske van Henten en Jan-Jaap de Kloet en gemeentesecretaris Jan Visser. Wethouder Sandra van Rijkom ontbreekt.

Er was een grote drukte bij de nieuwjaarsreceptie van het college van B&W van Wijdemeren op maandag 9 januari. De brandweer was natuurlijk vertegenwoordigd, in vol ornaat, maar ook gewone burgers, boeren en buitenlui schudden elkaar en de college- en raadsleden de hand onder het uitspreken van “de beste wensen”, meestal gevolgd door het woordje “hè”.


Maud van Buren.

In de raadszaal van het gemeentehuis veel oude bekenden die het duidelijk heel gezellig vonden om weer even contact te hebben. Soms liep men zoekend rond, met de vraag in de ogen: “wie heb ik nog niet gehad?” Een enkele keer gaf men de beste wensen hè aan iemand die men al eerder die avond de hand geschud had, maar dat deed aan de gezelligheid niet af. Onder de aanwezigen waren ook een aantal nieuwe ingezetenen afkomstig uit het buitenland, die zich afgevraagd moeten hebben wat “hè” eigenlijk betekent.

Kippenvelmoment

Zijn nieuwjaarstoespraak deed burgemeester Smit geheel uit het hoofd, iets wat een toespraak veel overtuigender maakt dan wanneer hij van papier wordt voorgelezen. Het thema was: “You never walk alone”, een lied dat hij de avond daarvoor gehoord had toen het gezongen werd door 315 vrijwilligers, hand in hand, bij het Smeltfeest, de laatste avond dat de ijsbaan in Nederhorst den Berg open was. “Een kippenvelmoment”, zei burgemeester Smit. Dat gevoel had hij vaker als er uitingen waren van de samenhorigheid, de sociale cohesie die in de verschillende kernen en velerlei vorm bestaat.

Hij sprak verder over de verruwing in de samenleving, over het taalgebruik bijvoorbeeld op social media, over hoe we met elkaar omgaan. Hij vroeg zich af wat we konden leren van die saamhorigheid en ook welke lessen de lokale overheid daaruit kon trekken, onder andere ten aanzien van gebiedsontwikkeling, de relatie tussen natuur en recreatie.

bron
WWK
foto
Cor Koster
auteur
Cor Koster
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief