WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Warinschool Schaakt Klasse
Wijdemeren, di 21 maart 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 11 maart trokken de schaakteams van de Warinschool en de Joseph Lokin naar Maarssen voor de regionale finales van het schoolschaaktoernooi.

ingezonden bericht

Warinschool schrijft Geschiedenis

Op zaterdag 11 maart trokken de schaakteams van de Warinschool en de Joseph Lokin naar Maarssen voor de regionale finales van het schoolschaaktoernooi.

Beide teams hadden zich in november al geplaatst. Het team van de Joseph Lokin bestaande uit Tijn, Casper, Daan en Roef lieten zien dat het volgen van schaakles best belangrijk is, in die vorm dat ze het niet gedaan hadden. Ze werden laatste. Nooit rokeren, paarden op a3 en h3 in plaats van op c3 en f3 neerzetten, onnodig stukken weggeven, zeker als ze voorstonden op het bord werden plots dames en torens verspeeld. Uiteindelijk wisten ze 1x gelijk te spelen. Maar, één team moet er tenslotte de 40e plek bezetten.

Hoe anders ging het bij de Warinschool. Johan Verburg, vroeger leraar in Breukelen, geeft de kinderen al enkele jaren les en hij doet daarmee heel goed en nuttig werk. Ook op middelbare scholen zie je dat terug, goede schakers zijn vaak goed in de exacte vakken.

De eerste twee rondes werden gewonnen, helaas werd de derde ronde gelijk gespeeld. Daarna wisselde het team bestaande uit Ruben, Luuk, Wouter, Edward en reservespeler Jort overwinningen af met nog twee gelijkspelen. De drie gelijkspelen hadden ook overwinningen kunnen zijn, zo ging Wouter een keer door zijn tijd in gewonnen positie en ook in de andere twee gelijkspelen stonden de kinderen van de Warin beter. En dan had een plaats op het Nederlands Kampioenschap er zo maar in gezeten. In de laatste ronde moesten de kinderen die op dat moment zevende stonden tegen de Commeniusschool die eerste stond. Een plek bij de eerste vijf was goed voor het NK en een overwinning was dus nodig. Maar die kinderen van de Commeniusschool waren toch een maatje te groot, het werd een duidelijke overwinning.


Het trotse team onder begeleiding van Johan Verburg

Het team werd tiende. En zo hoog is een team uit de Wijdemeren in de twaalf jaar dat het Wijdemeerse schoolschaaktoernooi nu wordt gehouden nog nooit geëindigd. Het oude record was twaalfde, ook door de Warinschool. De lat is weer een stukje hoger gelegd, nog 2-3 keer maximaal de lat hoger leggen en we gaan wel naar dat NK. Misschien al wel na één keer.

Als men bedenkt dat daar grote steden als Utrecht en Amersfoort aan meedoen, waar meerdere verenigingen zitten waar de jeugd ook vaak actief is, dan is dat een heel knap resultaat. Want hoewel Wijdemeren een schaakvereniging heeft wordt daar niets voor de jeugd georganiseerd. Daarom is het ook goed dat Johan en Patrick zich hiervoor inzetten. Als organisator van dit jaarlijkse schaakfeest ben ik dan ook apetrots op de jongens.

Één en ander was niet mogelijk geweest zonder de sponsoring door Oogmerk Briljant, Berko, Willem de Jongh Rijwielhandel, Smallenburg verf- en behang, De Drie Dorpen, CW ’76 Kantoorboekhandel, Uitgeverij en weerstation de Arend, Kindercasting bureau The Kids en HAZ-Management. Waarvoor onze hartelijke dank. Enkele bedrijven hebben gemeld te willen stoppen met sponsoren, dus we zoeken andere bedrijven die dit gat willen gaan opvullen. Meldt u zich dan bij P.H. Kreuning, pkreuning@beeldengeluid.nl, 06-12194831. http://pkreuning.wixsite.com/schaakschool

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief