Wijdemeerse Webkrant

Nieuwsarchief 2017
april t/m juni

eerste kwartaal april 2017 mei 2017 juni 2017 derde kwartaal vierde kwartaal

Juni 2017

Ga op zaterdag 1 juli, zondag 16 juli of zaterdag 29 juli in 's-Graveland mee op watersafari. Ontdek in anderhalf uur wat er leeft in het water.
Bergers willen investeren in zorg, bouwen en openbaar groen. Maar ook onderwijs, jeugdzorg en dierenzorg. Dat onderzocht het CDA.
De bibliotheek Gooi en meer houdt volgende week opruiming. Vul uw koffer voor weinig met vakantielectuur.
Rosalie van Rijn reageert op de ingezonden brief van Patrick Kreuning en nodigt hem uit voor de CDA barbecue om tips uit te wisselen.
Patrick Kreuning geeft zijn analyse van de huidige Wijdemeerse politieke situatie, waarbij hij dit keer uitkomt met een keuze voor een onderwijspartij.
Afgelopen vrijdag werd het hoogste punt van het nieuwbouwproject Nedervecht bereikt en dat werd gevierd.
Ze is er weer, zoals ieder jaar. Tante Truus met haar acht biggetjes langs de Kwakel in Kortenhoef. Een ommetje waard om het jonge geluk te zien.
Op 24 juni gaat het CDA met leden en anderen in gesprek over het verkiezingsprogramma voor de Raadsverkiezingen van 21 maart 2018!
De Hurricanes uit Loosdrecht moeten hun droom om Nederlands kampioen te worden nog met een jaar uitstellen na de wedstrijd tegen de Crusaders.
92 teams, 400 beachbadmintonners en -volleyballers wisten er op vrijdag en zaterdag in Nieuw Loosdrecht een prachtig spektakel van te maken.
In Nederhorst en in Kortenhoef was het gisteren braderie. Het Zomerspektakel in Nederhorst en op de Meenthof in Kortenhoef.
Gisteren kwamen de vierdaagse-lopers in Kortenhoef voor de laatste keer aan bij de Fuik na vier avonden flink door stappen. Impressie Douwe van Essen.
Op woensdagavond 28 juni treedt het Van Baerle Trio op in Het Jagthuis in de Horstermeer.
Op 14 juni jl. werd het informatiepaneel bij de ingang van het nieuwe Vuntus wandelpad aan de ’s-Gravelandsevaartweg in Loosdrecht onthuld.
In de tuin van Sypesteyn vindt u Gebakken Beelden. Zestien kunstwerken, gemaakt door leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.
Patrick Kreuning heeft veel last van paardenmest op het fietspad. Hij vraagt om maatregelen om fietsers te beschermen tegen paardenpoep.
De ChristenUnie gaat meedoen met de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Wijdemeren.
Woensdag sprak men over de verplaatsing van een boerenbedrijf bij Kasteel Nederhorst en de obstructie tegen het ophalen van handtekeningen.
Gisteravond kwam wethouder Betske van Henten met de mededeling dat de bouw aan het Ankeveense Pad niet door gaat. Het riool is te duur.
Een leuke ludieke actie van het CDA! Bij alle huizen waar een vlag uithangt met een tas eraan, en dat zijn er veel, een felicitatie in de bus stoppen.
Rosalie van Rijn nam een kijkje bij de organisatie van de avondvierdaagse in Kortenhoef-'s-Graveland.
De Lokale Partij en VI willen dat er een integriteitsonderzoek wordt uitgevoerd naar de rol van Martin Vuyk in de bestemmingsplanprocedure Horstermeer.
Wijdemeren vergrijst en het aantal kinderen krimpt. De Wijdemeerse scholen moeten dus nadenken over hun toekomst samen, alleen of niet.
Vanmiddag en -avond tot half acht kunt u bekijken hoe het cultureel centrum Kortenhoef bij de Regenboogschool aan de Elbert Mooylaan eruit gaat zien.
Freek Ossel is met ingang van vandaag (waarnemend) burgemeester van de gemeente Wijdemeren.
De omwonenden van de Vuntus worden uitgenodigd door Natuurmonumenten om woensdag mee te wandelen voor de opening van het natuurgebied.
Rosalie van Rijn (CDA) toert langs verenigingen en clubs. Dit keer zette zij haar bezoek aan de Floralia Vereniging op Facebook.
Waternet organiseert op 18 juni een wandeling en vaartocht van fort Spion naar fort Tienhoven. Heen wandelen, terug varen.
De Hurricanes hebben zondagmiddag, in Loosdrecht, bij Hilversum, een play-off plek veilig gesteld voor het Nederlands kampioenschap.
Cor Koster heeft kritiek op fractievoorzitter Joost Boermans (D66) die de waarheid van de presentatie van Martin Vuyk in twijfel trok.
Het De Schakel-beachspektakel in Loosdrecht gaat op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni maar liefst voor de 33e keer van start.
De lokale partijen in de regio hebben de handen ineen geslagen tegen de druk van de provincie. Gert Zagt (DLP) wil overstappen naar Utrecht.
De GAD bezocht gisteravond Wijdemeren om het PMD beleid toe te lichten. Martin Vuyk (VI) presenteerde een sterk pleidooi voor nascheiding.
Informatieavond afvalscheiding, morgenavond om 20.00 uur vindt er in het gemeentehuis een openbare bijeenkomst plaats over dit onderwerp.
Tentoonstelling Hollands Porselein te zien van 9 juni tot en met 29 oktober in Kasteel-Museum Sypesteyn in Nieuw Loosdrecht.
Patrick Kreuning reageert op de ingezonden brief van Cor Koster waarin die verklaart te hopen op een ingetogen en waardig debat in Wijdemeren.
Zondag om twaalf uur gaat het los in Ankeveen. Acht zeemanskoren en 1 (Gouds) Viswijvenkoor zingen op drie podia langs het Stichts End.
Het college wil volgend jaar in Loosdrecht investeren. In de scholen, in de Oostelijke Vechtplassen, in een kunststofgrasveld en cabombabestrijding.
Fractievoorzitter Joost Boermans (D66) pleit ervoor om de ambtswoning niet al te snel te verkopen, zoals het college wil.
Gisteren en eergisteren was de Kunstroute 2017 in Kortenhoef. Veel schilderijen en enkele andere kunstvormen.
Vanmiddag om half 1 startte de jeugd en om 1 uur startten de volwassenen in de jaarlijkse Driedorpenloop bij sporthal De Fuik in Kortenhoef.
Morgen neemt Kasteel Museum Sypesteyn deel aan de landeleijke dag van het kasteel. U kunt het kasteel op eigen gelegenheid verkennen.
Gisteren was het de laatste dag van de avondvierdaagse, onder andere in Nederhorst den Berg. Met een zonnebloem werden de deelnemers ontvangen.
Onvolledige informatie, niet ontvangen informatie, onjuiste informatie en onbegrepen informatie. Dat typeerde de raadsvergadering van gisteravond.
Sieta Vermeulen (VVD) stelt vragen aan het college inzake taxaties en prijzen binnen het revindicatie /snippergroen project van de gemeente.
Op maandag 12 juni komt Tjitske van Emden ons vertellen over palliatieve zorg, d.w.z. zorg aan ouderen die niet meer beter worden.

Mei 2017

Op zaterdag 10 juni wordt er een wandeling georganiseerd langs veel van de 's-Gravelandse buitenplaatsen.
Dorpspolitiek. De Bergse School van Cor Koster vergeleken met de 's-Gravelandse School van Rik Jungmann. Over Strijd, Emoties en Humor.
Cor Koster sprak oud-burgemeester Don Bijl die via de WWK de Wijdemeerse politiek volgt. Don Bijl vindt dat er veel ruzie is in de Wijdemeerse raad.
Vanaf vandaag is de inschrijving geopend voor de 25e Gooise Fietsdriedaagse van 1 tot en met 3 augustus. Noteer in uw agenda.
De Hurricanes uit Loosdrecht hebben het zich onnodig lastig gemaakt zaterdagavond in de wedstrijd tegen de Leiden Lightning.
Op 12 juni 2017 organiseert Regio Gooi en Vechtstreek een netwerkbijeenkomst met als thema zelfredzaamheid ideaal of illusie?
Patrick Kreuning uit Ankeveen vraagt de gemeente al heel lang om steigers voor kanovaarders. Vandaag nog een keer.
Op zondag 11 juni 2017 zal er voor de derde keer een groots zee- en meezingfestival gehouden worden in Ankeveen.
Opnieuw zijn het klinkende namen die het Nigtevechtse Gymtheater komend seizoen gaan bezoeken. Twee weken geleden startte de kaartverkoop.
Frank Senteur, lid van het Wijdemeren2020 team, wil dat de gemeenteraad bewust en duidelijk kiest voor fusie en/of samenwerking met Gooise Meren.
Felix Flameling roept sympathisanten van GroenLinks op om zich aan te melden bij hem, dit gezien het resultaat van de afgelopen verkiezingen.
Maak kennis met het dames softbal selectieteam van de Hurricanes dat speelt op het Jagerspaadje in Nieuw Loosdrecht.
Vanaf juni is er een spreekuur voor e-books en bibliotheek apps in zes vestigingen van Bibliotheek Gooi en meer.
Van dinsdag 6 juni tot en met donderdag 31 augustus 2017 is de Loodijk - Gooilandseweg naar Driemond en Amsterdam afgesloten.
Ook dit jaar organiseert het Ankeveens Havenloos Mannenkoor Dauwtrappen rond de Ankeveense Plassen.
Het Maatjesproject is al vijftien jaar actief en bekend in de regio en breidt nu ook uit naar Wijdemeren.
Op 4 en 5 juni stellen de kunstenaars in 's-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen weer hun ateliers open voor de jaarlijkse Kunstroute.
Op vrijdag 2 juni houdt De Lokale Partij haar Algemene Ledenvergadering bij fractievoorzitter Gert Zagt in Oud Loosdrecht. Ook voor niet-leden.
De regio starttte op 10 mei een programma Cultuureducatie met Kwaliteit om kinderen in de basisschoolleeftijd kennis te laten maken met cultuur.
D66 fietst op 4 juni de Kunstroute in 's-Graveland en nodigt u uit om mee te fietsen langs de ateliers. Van De Oude School naar Brambergen.
Patrick Kreuning ziet meer in een fusie met Gooise Meren, dan met Hilversum. Hij biedt aan om mee te denken.
Gisteravond rond zes uur werden de hulpdiensten gealarmeerd omdat er een persoon in het water naast de Middenweg in de Horstermeer was gevonden.
Frans Sluijter, de oprichter en eerste voorzitter van Kunst aan de Dijk is onlangs overleden. Carole Denninger herdenkt hem in onderstaand stuk.
Op 12 juni wordt Freek Ossel geinstalleerd als waarnemend burgemeester van Wijdemeren. Hij komt uit Beverwijk waar hij vier jaar waarnemer was.
Op zaterdag 10 juni wordt er een wandeling georganiseerd langs veel van
de 's-Gravelandse buitenplaatsen.
Op Zondag 28 mei treedt de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem op in De Dillewijn in Ankeveen met muziek van Jacques Brel.
De provincie Noord-Holland stelt volgend jaar 11,9 miljoen euro beschikbaar voor baggeren, verbeteren waterkwaliteit en recreatie Loosdrechtse Plassen.
Fred Beijdorff uit Kortenhoef is blij dat de provincie de knoop doorhakt en aanstuurt op drie gemeenten in de regio.
Loco-burgemeester Theo Reijn stuurt een persbericht uit over de commotie die ontstond over het verzoek van DLP om Martin Vuyk te wraken.
Het debat over het bestemmingsplan Horstermeer verliep tumultueus. Alette Zandbergen (DLP) maakte bezwaar tegen Martin Vuyk als deelnemer.
Wat waren ze vanavond blij met de komst van hun burgemeester. Het was wederzijdse liefde op het eerste gezicht, dat was wel duidelijk.
Gisteravond sprak de commissie over het bestemmingsplan Horstermeer en de verkoop van gemeentelijke onroerende goederen. Een lange zit.
Theo Blom uit Nederhorst den Berg neemt het gemeentebestuur in bescherming. Verkoop de ambtswoning via een makelaar. Dat is beter.
Rosalie van Rijn (CDA) bezoekt mensen, clubs, verenigingen op zoek naar het sociale netwerk van Wijdemeren. Nu het Repair Café. (Vlog)
Nog snel even een ernstige omissie goedmaken in het verslag van het afscheid van ex-burgemeester Martijn Smit.
Het CDA stond met een kraam op de jaarmarkt in 's-Graveland. Men kon daar Monopolygeld uitgeven aan Groen, Bouwen, Zorg, etc.
Sieta Vermeulen, fractievoorzitter en enig overgebleven fractielid van de VVD, legt uit hoe het allemaal zo gekomen is.
Gisteravond werd bekend dat Freek Ossel (PvdA) door CdK Johan Remkes is benoemd als waarnemend burgemeester van Wijdemeren.
Gisteren en eergisteren waren er commissievergaderingen waarin de raad zich wel heel erg roerde en er kleine ruzietjes ontstonden.
Burgemeester Martijn Smit heeft Wijdemeren nog niet eens verlaten of het college verkoopt zijn huis al onder hem vandaan.
B. Verduijn roept het gemeentebestuur op om een verzetsmonument aan de Nieuw Loosdrechtsedijk te restaureren.
Raadslid Robby Israel legt uit dat er geen enkele aanleiding is om af te treden als een raadslid zijn lidmaatschap van een partij beëindigt.
Simon Vollers heeft begrip voor Martin Vuyk en Robby Israel (VVD), maar vindt eigenlijk dat ze ook moeten aftreden.
Vanmiddag werd in Loosdrecht de afscheidsreceptie van burgemeester Martijn Smit gehouden in de KWV Loosdrecht.
Kom op zondag 21 mei naar de Natuurdag van OERRR bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek en haal je toverdiploma!
Eergisteren stond in de WWK een stukje over een ganzenfamilie en een wandeling bij de buitenplaats Spanderswoud. Dat stukje viel slecht.
Sieta Vermeulen (VVD) was volkomen duidelijk over de keuze die haar partij (en ex-partijgenoten) maakte. Zij stal daarmee de show gisteravond.
Vanmiddag neemt Martijn Smit echt afscheid van ons allemaal in Wijdemeren. Dat is een moment om ook in de Wijdemeerse Webkrant bij stil te staan.
Gedeputeerde Jack van der Hoek was glashelder: 'er wordt gefuseerd'. Dat zei hij vanavond op bezoek in de raad van Wijdemeren voor het open overleg.
Cor Koster dacht na over het onderzoek van Rijnconsult in de gemeentelijke organisatie. Fuseren is volgens hem het enige dat over blijft.
Zaterdagavond speelde de Hilversum Hurricanes een belangrijke wedstrijd in de strijd om de playoffs in en tegen Groningen.
Gisteren troffen wij tijdens een wandelingetje onderstaande ganzenfamilie naast de buitenplaats Spanderswoud aan het Noordereinde.
Te Land en Ter Zee is een event waarbij ruim 50 gezinnen met zieke of gehandicapte kinderen in Loosdrecht een dag lang getrakteerd worden.
Van 19 tot en met 21 mei wordt in het Jagthuis het dertiende JagthuisFestival gehouden, gewijd aan Antonin Dvorak en zijn leerlingen.
De WWK had gisteren een technisch probleem met Twitter (Hootsuite). De lezers die ons volgen op Twitter zullen dat gezien hebben.
Martin Vuyk en Robby Israel (ex-VVD) hebben bij de griffie gemeld dat zij samen verder gaan als de fractie Vuyk/Israel.
De VVD deelt mee dat men de onvrede over het handelen van de partijtop deelt. Of de beide ex-fractieleden in de raad blijven is onzeker.
Liesbeth Siderius sprak gisteren in bij de commissie EEB van de provincie Noord-Holland.
Op woensdag 24 mei wordt voor de negende keer op het weiland van boer Jansen in de Hilversumse Meent het Grasbaanspektakel georganiseerd.
Fred Beijdorff uit Kortenhoef vraagt van de raad een positieve instelling om tot een fusie te komen.
Esther Kaper roept Wijdemeerders op om mee te doen om een lokale afdeling en fractie op te richten van de Christen Unie.
Martin Vuyk en Robby Israel, beiden VVD, zeggen hun lidmaatschap op vanwege de houding van Mark Rutte en de top van de VVD de laatste jaren.
Over de keuzen voor de toekomst van Wijdemeren vond woensdag een aparte 'raads' vergadering plaats. Het leek op een raad, maar was het niet.
Rosalie van Rijn (CDA) duikt in de samenleving. Nodig haar uit op school, in het bedrijf of bij uw club. Laat zien wat goed gaat en wat niet.
FNV Gooi en Vechtstreek houdt op 9 mei weer zijn halfjaarlijkse jubilarissenavond.
Op 4 mei wordt in Nederhorst den Berg de herdenking van de gevallenen en slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog en daarna georganiseerd.
Op zondagmiddag 14 mei speelt de fameuze Big Band, het Amsterdams Dansorkest, onder leiding van Bruce Skinner op het terras van Sypesteyn.
Dat is even slikken. Het College van Wijdemeren schreef dat er bijna een miljoen euro meer in de ambtelijke organisatie geïnvesteerd moet worden.
Het college van Wijdemeren stelt de gemeenteraad voor om circa acht ton tot 1 miljoen euro te investeren in de gemeentelijke organisatie.
Tentoonstelling Hollands porselein op Sypesteyn, breekbare schoonheid uit de 18e eeuw 9 juni tot en met 29 oktober.

April 2017

De tiende en laatste canon. Dit keer over het verzet in Wijdemeren tegen elitaire bestuurders, -organisaties en tunnelvisies.
Patrick Kreuning laat zijn licht schijnen over de herinrichting van de Kwakel en het nieuwe onderkomen van DSO.
Watersportvereniging Het Witte Huis in Loosdrecht organiseert een open dag op zondag 21 mei van 9 tot 16 uur.
Op donderdag 18 mei organiseert pioniersgroep Wijdemeren, PioWij weer een Smakelijk Gesprek.
Het dossier De Dobber is een hoofdpijndossier, waar wellicht een eind aan gaat komen door de bouw van een theater voor DSO bij de scholen.
Twee gelukkigen ontvingen eergisteren een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Martijn Smit.
D66 bezocht de Kortenhoefse Polder waar gekeken werd naar de belt Groenewoud, het plan Vlek en de nieuwbouwijk Zuidsingel fase 8.
Ex-raadslid Liesbeth Siderius (Loosdrecht) schreef een open brief aan Jack van der Hoek, de ARHI-gedeputeerde in GS van Noord-Holland.
In zijn vierde en laatste concert in Theater De Dillewijn neemt pianist Michiel Borstlap weer een heel bijzondere zangeres mee: Sandra van Nieuwland!
De Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht hebben goede gespeeld in de strijd voor een playoff plek om het Nederlands kampioenschap American Football.
Op Koningsdag (donderdag 27 april) is de GAD gesloten. De inzameling van het huishoudelijk afval van Koningsdag vindt plaats op woensdag 26 april.
Het Oranje Comité Kortenhoef heeft een uitgebreid programma samengesteld voor aanstaande donderdag, Koningsdag.
Afgelopen donderdagavond ging de raadsvergadering ook over de belastingsamenwerking met Stichtse Vecht en Weesp.
Op donderdag 11 mei vindt het literair concert Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek plaats. Het wordt georganiseerd door Kunst aan de Dijk.
Canon nummer negen. Over wat de dorpen van Wijdemeren organiseren, maken en opbouwen. Soms "With a little help from my friends" van Rading 1.
De VVD fractie is het niet eens met de GAD inzake scheiden bij de bron. Zij kreeg vorige week gelijk van prof. Gradus die nascheidng bepleitte in Kassa.
Burgemeester Martijn Smit is in de fase beland dat hij van alles in en om Wijdemeren voor het laatst doet. Zo was gisteren zijn laatste gemeenteraad.
Hilbrand Korver ergerde zich aan de borden langs de Gooilandse Weg. Hij zond een email naar de provincie. Hieronder de discussie.
Cor Koster roept de politieke partijen op om niet gedachtenloos te volgen wat de kiezers willen, maar namens ons, de kiezer, de gemeente te besturen.
Morgenavond is er weer, zoals altijd, de zaterdag voor koningsdag, Oranjepop in sporthal De Fuik in Kortenhoef.
Ronald Frisart (Gooi en Eemlander) rekende uit hoeveel sociale woningbouw het scholenverdikkingsplan in Loosdrecht oplevert. Te weinig vindt het CDA.
Patrick Kreuning vindt het prima dat er boetes worden uitgedeeld en dat de Gooilandseweg over een aantal km lengte 50 km/u is.
Wilma Snel kreeg een boete van 317 euro, omdat zij op de N236 tussen Weesp en Nederhorst 80 km per uur reed. En dat mag niet van de aannemer.
In het themajaar 'De Stijl 100 jaar' organiseert Kunst aan de Dijk van 10 juni t/m 2 juli in Kortenhoef een tentoonstelling met werk van Lou Loeber.
Wethouder Liesbeth Boersen van Blaricum reikt de eerste van 23.000 PMD kliko's met oranje deksel in Huizen, Laren en Blaricum uit aan Karin Maatje.
De Lokale Partij gaf gisteren een nieuwsbrief uit. De partij zoekt medestanders in de anti-fusiestrijd en nieuwe raadsleden voor na maart 2018.
De Kwakel in Kortenhoef was wekenlang dicht. Ben Raven nam er wandelend poolshoogte. Hij was niet onder de indruk van de aanpassingen.
Gistermorgen reed een automobiliste op de Loodijk (N236) bij Ankeveen de vangrail op, waarna zij 80 meter door gleed.
Een grote groep kinderen met hun ouders was naar het weilandje achter het Oppad in Loosdrecht gekomen. De zon kwam om 10 uur zelfs mee zoeken.
De canon van Wijdemeren over de lokale media leidde tot een reactie van Popko Biel uit Ankeveen. Zijn opa gaf jarenlang 'Het Zakennieuws' uit.
De canon van Wijdemeren gaat dit keer over de lokale bladen en de ontwikkeling van het lokale nieuws.
In de loop van 2017 gaat de GAD de voorzieningen voor het gescheiden aanbieden van huishoudelijk afval uitbreiden. O.a. de vierde PMD-kliko.
Op een gewone doordeweekse dinsdag, 25 april, komt er naar Ankeveen een ontzettend ongewoon, nee zelfs bijzonder gezelschap.
De Wijdemeerse Webkrant ontvangt regelmatig fishing mails. Van banken waar geen relatie mee bestaat en nu voor een boete wegens te hard rijden.
Op zaterdag 22 april zal Leoni Jansen opnieuw te gast zijn in Ankeveen samen met gitarist Eric Vaarzon Morel. Zij brengen het programma 'Santiago'.
Gedeputeerde Jack van der Hoek schreef gisteren een weblog over de ARHI procedure. Geen twijfel mogelijk, hij gaat voor drie gemeenten of minder.
Op zaterdag 22 april a.s. wil D66 Wijdemeren de ontwikkelingen in Kortenhoef, Groenewoud, VLEK en plan Zuidsingel Fase 8 bezoeken.
Wijdemeren en Hilversum starten een cursus om adspirant raadsleden op te leiden, die volgend jaar mee willen dingen naar een raadszetel.
Rosalie van Rijn (CDA) wil van het college horen wat het toewijzingsbeleid voor de Oranjerie in aanbouw aan het Noordereinde is.
Op zondag 23 april spelen fluitiste Elenonore Pameijer, violist Bob van der Ent, sopraan Irene Maessen en pianist Henry Kelder in het Jagthuis.
Volgende week woensdag 19 april 2017 vindt in Theater De Dillewijn een bijzondere familievoorstelling plaats.
De Hilversum Hurricanes nam het zondag 9 april voor de tweede keer in twee weken op tegen de landskampioen de Amsterdam Crusaders.
De inzameling van het huishoudelijk afval van maandag 17 april (2e Paasdag) vindt plaats op dinsdag 18 april.
De cursus ‘Opvoeden en Zo’ is een mooi steuntje in de rug bij het opvoeden van kinderen tussen 3 en 12 jaar.
Op zondag 23 april 2017 organiseert de OSG de Nescio Lezing/annex Koffieconcert in het Oude Kerkje in Kortenhoef met Martijn Smit.
Op dinsdag 18 april organiseert DorpsBelangen haar openbare ledenvergadering in De Drie Dorpen in Ankeveen.
Het gemeentebestuur licht op de website toe wat er gebeurt rond de bestuurskracht en de herindelingsprocedure die de provincie begon.
In de canon van Wijdemeren mogen de Loosdrechtse Plassen, het Loosdrechts porselein en het Loosdrechts Jazzfestival niet ontbreken.
Op 22 april treedt het Hermitage Kwartet op in de Willibrord Kerk in Nederhorst den Berg.
Op woensdag 19 april is er in Bibliotheek Gooi en meer in Loosdrecht een themaochtend over poëzie en klassieke muziek door Joop van Velzen.
De volgende kliko wordt binnenkort bij u afgeleverd. In uw kleine tuintje parkeert de GAD ongevraagd de vierde lelijke plastic bak, met chip!
Er rijdt elke laatste vrijdag in de maand in Nieuw Loosdrecht een gratis rolstoeltaxi van de Emtinckhof naar de bibliotheek.
In november 2016 werd de otter voor het eerst sinds 50 jaar gespot bij de faunapassage bij Ankeveen. Deze week gebeurde dat nog een paar keer.
Martin Vuyk (VVD) stelde gisteren vragen over de voortgang van het Snippergroen/Revindicatie project en dan vooral de nabrander.
Er heerst onduidelijkheid over wat er rond het 'afgesloten' Zuidereinde nu wel of niet bereikbaar is, komt of blijft. En voor welke weggebruikers.
Hellen Rotteveel van manege Hallinckveld sprak gisteren in over de Shetlanderij de Sijphoeve van Ineke de Groot.
Vanmorgen was het zover. De accupakketten werden geplaatst in de zeer geavanceerde zonne-energie installatie van de familie Bast in Kortenhoef.
Tijdens de commissievergadering vanavond gaf voorzitter Jan Willem Nienhuis aanleiding voor verbazing en ging de commissie knarsetandend met hem door.
Nieuw Loosdrecht heeft vier basisscholen. De gebouwen zijn oud, ze passen niet bij modern onderwijs en ze slurpen energie. Bovendien krimpt het leerlingenaantal.
Op zondag 9 april wordt in de Dillewijn in Ankeveen de Mattheus Passie uitgevoerd in een hertaling van Jan Rot en gezongen door Sharon Kips.
Vandaag is de inschrijving voor het 33e Loosdrecht-Beachtoernooi op 16 en 17 juni geopend.
Op beide paasdagen (16 en 17-4) organiseren drie verzamelaars van schilderkunst een tentoonstelling in De Oude School in Kortenhoef.
Van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 april speelt DSO twee toneelstukken in de Dobber in Kortenhoef. Kaarten via de website of Huart Makelaardij.
Ben Raven uit Kortenhoef ziet met lede ogen dat het Zuidereind vier maanden op de schop gaat. Hij verwacht er niets van.
In de canon van Wijdemeren mag onze lokale Nobelprijswinnaar niet ontbreken. Een ode aan Tjalling Koopmans uit 's-Graveland.
Het Zuidereinde Zuid in 's-Graveland wordt vanaf maandag t/m 4 augustus afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer.
Patrick Kreuning somt de ongemakkelijkheden in de relatie tussen Natuurmonumenten en Wijdemeren op en denkt dat het een slecht huwelijk is.