WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Afvalstoffenverordening
RegioGV, za 15 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de loop van 2017 gaat de GAD de voorzieningen voor het gescheiden aanbieden van huishoudelijk afval uitbreiden. O.a. de vierde PMD-kliko.


Uit de advertentie van de GAD van vandaag.
"Meer gemak met de PMD bak."

Uit de vernieuwde en aangepaste Afvalstoffenverordening: "Woningen die nu gebruik maken van kliko’s, krijgen een pmd-container in plaats de pmd-zakken die nu worden gebruikt." (Nu ja, krijgen? Worden verblijd/overvallen met nog weer een vierde kliko.)

persbericht

Vernieuwde afvalstoffenverordening
maakt het nieuwe inzamelen mogelijk

In de loop van 2017 gaat de Grondstoffen en Afvalstoffendienst (GAD) regio Gooi en Vechtstreek de voorzieningen voor het gescheiden aanbieden van huishoudelijk afval uitbreiden, zodat meer grondstoffen uit het afval hergebruikt kunnen worden. Om dat mogelijk te maken is ook een aanpassing van de Afvalstoffenverordening nodig.

Door afval nog meer te scheiden, kan een groter deel ervan hergebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Nu verdwijnen die grondstoffen nog vaak met het restafval in de verbrandingsoven.

Van 22 december 2016 tot en met 5 februari 2017 heeft de GAD de ontwerp Afvalstoffenverordening regio Gooi en Vechtstreek ter inzage gelegd. Inwoners en andere betrokkenen konden gedurende die periode reageren. Daarbij bleek onder meer dat er twijfel was over het openblijven van de 4 locaties. Om hier meer duidelijkheid over te geven, heeft de GAD de tekst van de ontwerpverordening op dit punt aangepast. De vernieuwde Afvalstoffenverordening is op 13 april 2017 door het Algemeen Bestuur van de Regio Gooi en Vechtstreek vastgesteld.

Naast meer gescheiden afvalstromen aan huis ophalen wil de GAD ook de vier scheidingsstations in de regio meer en beter inzetten om het gescheiden inzamelen te bevorderen. “Wij zijn verheugd te zien dat steeds meer inwoners de weg naar de vier scheidingsstations weten te vinden”, aldus Daniël Walkot, manager GAD. “We zijn als GAD ook bezig met het uitbreiden van onze dienstverlening op het gebied van grof huishoudelijk afval. Op dit moment bekijken we bijvoorbeeld de mogelijkheden om een mobiel scheidingsstation op bepaalde tijden in te zetten in de verschillende gemeentes.”

Om de afvalscheiding te verbeteren, komen er de komende jaren veel meer ondergrondse afvalcontainers, voor bewoners die voor hun afvalscheiding geen gebruik kunnen maken van kliko’s. Omwonenden kunnen meedenken over de geplande nieuwe locaties voor de ondergrondse containers. Woningen die nu gebruik maken van kliko’s, krijgen een pmd-container in plaats de pmd-zakken die nu worden gebruikt.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
GAD
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief