WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hilversum Hurricanes Winnen
Loosdrecht, wo 10 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zaterdagavond speelde de Hilversum Hurricanes een belangrijke wedstrijd in de strijd om de playoffs in en tegen Groningen.

ingezonden bericht

Hilversum Hurricanes winnen overtuigend.

Zaterdagavond speelde de Hilversum Hurricanes een belangrijke wedstrijd in de strijd om de playoffs in en tegen Groningen. Op de eerste aanvalsdrive wist runningback Joery Blankenstein meteen de score te openen.

De aanvalsdrive van Groningen wist de Hilversumse verdediging goed af te stoppen. Met name de defensive line was de gehele wedstrijd een nachtmerrie voor Groningen. De aanval van Hilversum strandde vervolgens en door een te hoge snap vloog de bal over de punter. Groningen wist in de endzone op de bal te duiken voor touchdown. De point after touchdown wisten ze niet te verzilveren waardoor de stand op 6-7 kwam te staan.

De volgende aanvalsdrive van Groningen eindigde in een losgeslagen bal (fumble) die door de Hilversumse Linebacker Rogier Tielen werd terugelopen voor een touchdown. De aanval van Groningen kreeg opnieuw de bal maar ook dit eindigde niet goed voor de Noorderlingen. Quarterback van Groningen zocht zijn sterreceiver, Edu Brooke, cornerback Dennis de Wit las dit perfect en wist de Groningse quarterback perfect te onderscheppen en de bal terug te lopen voor een touchdown. Ook de volgende aanvalsdrive van Groningen eindigde teleurstellend. De punt werd geblokt door defensive lineman Jeffrey van Braam Morris en die wist tevens de bal te veroveren in de endzone van Groningen. Dankzij de sterk spelende verdediging kwam hiermee de ruststand op 6-27 in het voordeel van Hilversum.

In de 2e helft startte de Groningse aanval. Opnieuw wist Dennis de Wit de bal te onderscheppen en terug te lopen voor een touchdown. Ondanks de vele scores aan de defensieve kant van de bal, wist de Hilversumse aanval de score verder uit te bouwen. Maurice Tielen was goed voor een Quarterback run voor een touchdown. Tenslotte noteerde receiver Guy van den Hazel zijn eerste touchdown van het seizoen, wat tevens de eindstand opleverde, 6-56. Headcoach Edwin Braakman was uiteraard tevreden met de belangrijke en gemakkelijke overwinning, waardoor Hilversum hun playoff kansen nog in eigen hand hebben. Op 27 mei treffen ze de Leiden Lightning thuis.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief