WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ganzenfamilie Spanderswoud
's-Graveland, wo 10 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteren troffen wij tijdens een wandelingetje onderstaande ganzenfamilie naast de buitenplaats Spanderswoud aan het Noordereinde.

De buitenplaats Spanderswoud is niet hetzelfde als Het Spanderswoud. Dat leerden wij onlangs van Huib Langemaat toen die er op wees dat er een foutje in Canon nummer vijf stond. Cor ten Hoef schreef dat het huisje van voormalig commissaris van de Koningin Roel de Wit op de buitenplaats Hilverbeek lag. Huib Langemaat verbeterde dat. Het huisje ligt op de buitenplaats Spanderswoud.

Snelweg met drempels

Dus gingen wij daar gisteren een wandelingetje maken om dat huisje te zoeken. Dat viel flink tegen. De weg over de buitenplaats is breed, geasfalteerd en heeft zelfs verkeerdrempels. En hij is kaarsrecht en lang, heel lang. Alleen wandelaars zijn er toegestaan. Fietsers en automobilisten mogen er niet in, ondanks de voortreffelijke infrastructuur.

Er staan overal bordjes met "Geen toegang, privéterrein". Het is onduidelijk wie er wonen en of het terrein al dan niet toebehoort aan Natuurmonumenten. Het ziet er van een afstandje allemaal prachtig uit, maar voor de eenvoudige wandelaar is er de kaarsrechte asfaltweg. Geen wonder dat je er dan snel uitgewandeld bent en er ook verder niemand ziet, behalve een fietser die langs flitste (?) en een auto, die verderop een grote stofwolk verspreidde. Het huis aan het Noordereinde, dat precies de laan af kijkt heet, hoe kan het anders, Laanzicht. Het huisje van Roel de Wit bereikten wij niet. Zelfs geen bankje om te rusten stond er. Geen aanrader om te wandelen.

Lichtpuntje

Maar er was een lichtpuntje. Wij werden uiterst vrolijk en vriendelijk ontvangen door onderstaande familie.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief