Loosdrecht, di 11 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Hilversum Hurricanes nam het zondag 9 april voor de tweede keer in twee weken op tegen de landskampioen de Amsterdam Crusaders.

ingezonden bericht

Hilversum Hurricanes rechten hun rug, maar verliezen wel.

De Hilversum Hurricanes nam het zondag 9 april voor de tweede keer in twee weken op tegen de landskampioen de Amsterdam Crusaders. Waar het thuis nog tegen een harde 48-0 nederlaag aan liep, was Hilversum in de uitwedstrijd op zoek naar eerherstel.

Toch deed het eerste kwart weer veel denken aan de afstraffing in Hilversum. Pas net begonnen, liepen de Crusaders al een lange run voor een touchdown en blokte ze een punt voor een touchdown.  De gifbeker leek nog niet leeg voor de Hurricanes, want een paar minuten later gooide de Crusaders al voor hun derde touchdown.

Pas in het tweede kwart kwamen de Hurricanes op stoom. De aanval won steeds meer terrein en de verdediging kon de aanval van de Crusaders een aantal keer stoppen. Toch brachten de Amsterdammers vlak voor rust hun vierde touchdown nog op het bord, waardoor de ruststand op 28-0 kwam.

De tweede helft pakten de Hurricanes door en via een pass in de handen van receiver Dennis Heerschop kwamen zij terug in de wedstrijd; 28-7. De schade bleek alleen te groot om nog in te halen. Hoewel de verdediging de Amsterdamse aanval in bedwang hield, lukte het de Hurricanes niet meer om te scoren. Vlak voor tijd scoorde de Crusaders nog eenmaal en bracht de eindstand op 34-7. Een betere wedstrijd dan de thuiswedstrijd, maar  Amsterdam bleek nog net een stap te groot. De Hurricanes lieten voldoende groei zien om hoop uit te putten voor de rest van het seizoen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.