WIJDEMEERSE WEBKRANT
N236 Drie Maanden Dicht
Wijdemeren, di 23 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Van dinsdag 6 juni tot en met donderdag 31 augustus 2017 is de Loodijk- Gooilandseweg naar Driemond en Amsterdam afgesloten.

Regio op Slot

De overheden doen hun uiterste best om onze regio regelmatig op slot te doen. Is het niet Rijkswaterstaat om de paar weekends met de A1 en A6 bij Muiden compleet dicht, dan is het de provincie wel die de brug over het Gein bij Driemond gaat vervangen en de Gooilandseweg drie maanden afsluit. En dan blaast Wijdemeren met de drie maanden afsluiting van het Zuidereinde zijn bescheiden toontje mee.

persbericht

Provincialeweg (N236) tussen Driemond en
Amsterdam-Zuidoost deze zomer afgesloten

De provincie Noord-Holland werkt van dinsdag 6 juni tot en met donderdag 31 augustus 2017 aan de Provincialeweg (N236) bij Driemond.

De provincie vervangt de brug over het Gein en richt de kruising bij Driemond opnieuw in. De Provincialeweg (N236) tussen Driemond en Loosdrechtdreef (Amsterdam-Zuidoost) is daardoor afgesloten voor autoverkeer. Het Gein is voor het scheepvaartverkeer gestremd. Voor (brom)fietsers blijft doorgang mogelijk.

De provincie vervangt de Geinbrug omdat deze in zeer slechte staat is. Tegelijkertijd wordt de kruising bij Driemond aangepast. Hierdoor neemt  de snelheid van het doorgaand verkeer af en het verkeer van de aansluitende wegen kan beter invoegen. Hierdoor verbetert de veiligheid en de doorstroming  op de N236 en aansluitende wegen.

Afsluitingen

Van 6 juni tot 31 augustus wordt de Provincialeweg (N236) tussen Driemond en Amsterdam afgesloten. Ook Gein-Noord, Gein-Zuid en de (Lange) Stammerdijk worden vanwege de bereikbaarheid voor nood- en hulpdiensten gesloten voor doorgaand verkeer. Om het centrum van Weesp  te ontlasten wordt de verkeerssituatie op de kruising met de C.J. van Houtenlaan aangepast. De afslagen vanaf de N236 naar de C.J. van Houtenlaan worden afgesloten. Voor de bewoners uit Aetsveld blijft het centrum van Weesp bereikbaar. Ook de Lage Klompweg en de ’s-Gravelandseweg worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Deze maatregelen gelden in de ochtendspits van 6.00 tot 10.00 uur voor doorgaand verkeer.

Omleidingen

Verkeer vanuit Hilversum en Bussum richting Diemen en Amsterdam (en vice versa) wordt omgeleid via de A1 en A9. Verkeer vanuit Driemond en Weesp volgt de omleiding via de Verlengde Rijnkade, Flevolaan, Leeuwenveldseweg, Korte Muiderweg en de Weesperweg naar de A1.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: infoN236@noord-holland.nl. Dit project is ook te volgen op www.noordholland.nl/N236Geinbrug.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief