WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Poëzie en Klassieke muziek
Nieuw Loosdrecht, za 8 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op woensdag 19 april is er in Bibliotheek Gooi en meer in Loosdrecht een themaochtend over poëzie en klassieke muziek door Joop van Velzen.

persbericht

Poëzie en Klassieke muziek

Op woensdag 19 april is er van 10.00-12.00 uur in Bibliotheek Gooi en meer vestiging Loosdrecht een themaochtend over poëzie en klassieke muziek door Joop van Velzen.

Er is bijna geen dichter te vinden – ook niet in de Nederlandstalige poëzie – die geen gedicht gemaakt heeft, waarin muziek niet op een of andere manier een rol speelt.
Joop van Velzen, muziekhistoricus van ‘Music in Life’, heeft zich een aantal vragen gesteld, die bepalend zijn geworden voor de inhoud van deze presentatie.
Vragen als: Hoe wordt een muziekstuk gevangen in woorden? Geeft de dichter uitdrukking aan zijn of haar persoonlijke impressie? Wat wordt in de dichtregels duidelijk over de zeggingskracht van de muziek?

Hij zal vertellen over hoe in gedichten, van o.a. Rutger Kopland, Anna Enquist, Hanny Michaelis, Willem Wilmink, een eerbetoon doorklinkt aan een muziekinstrument of een componist.
Een andere invalshoek die hij kiest is: hoe zijn bij het horen van de muziek, gedachten, herinneringen en stemmingen weergegeven?
Hierbij komen gedichten voorbij van o.a. Martinus Nijhoff, Judith Herzberg, Gerrit Komrij en Ida Gerhardt.

Tijdens deze presentatie klinken niet alleen gedichten, maar zijn ook beeld- en geluidfragmenten te zien en te horen. Het betreft een selectie vanaf het begin van de
19e eeuw tot heden!

Iedereen is van harte welkom. De entree is vrij!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief