WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hermitage Kwartet in NdB
Nederhorst den Berg, za 8 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 22 april treedt het Hermitage Kwartet op in de Willibrord Kerk in Nederhorst den Berg.

persbericht

Hermitage Kwartet met Adagio for Strings en meer!

Op 22 april beleven wij het laatste concert van een succesvol seizoen. Het belooft een fantastische afsluiting te worden met het optreden van het Hermitage Kwartet.

Het Hermitage Kwartet bestaat uit uit Jacobien Rozemond (viool), Floor Le Coultre (viool), de in Nederhorst den Berg wonende Francien Schatborn (altviool) en William McLeish (cello).

Jacobien en Francien zijn reeds bijzonder gerespecteerde musici in het Nederlandse muziekleven. Beiden vervullen een aanvoerderspositie in topensembles van Nederland (Amsterdam Sinfonietta en het Radio Filharmonisch Orkest) en staan daarnaast met diverse grote solisten en kamermusici op nationale en internationale podia. Floor Le Coultre en William McLeish zijn jonge musici die hard bezig zijn een carrière op te bouwen.

Floor is met onderscheiding afgestudeerd aan het conservatorium van Den Haag en heeft al vele prijzen op haar naam staan. De Canadese cellist William, die in Canada opviel door zijn enorme kwaliteiten als solist en kamermusicus, is in het najaar van 2016 afgestudeerd bij de befaamde cellopedagoog Michel Strauss in Den Haag.

De musici hebben een geweldig programma samengesteld! Op het programma staan drie strijkkwartetten met elk hun eigen verhaal: Samuel Barber blijft onvermijdelijk verbonden met zijn Adagio for strings. Dit stuk is verreweg zijn meest geliefde stuk en is synoniem geworden voor de componist Barber. Dat dit ontroerende werk een deel is uit het strijkkwartet dat vanavond op het programma staat weten weinigen. Het wordt ieder jaar uitgevoerd als herinnering aan 11 september 2001.

Daarnaast kunt u ook nog genieten van strijkkwartet opus 41 nr. 3 in A grote terts van Robert Schumann en verder strijkkwartet nr. 2 (Intieme Brieven) van Leoš Janáček, misschien wel de meest persoonlijke compositie uit de muziekliteratuur, waarin alle emoties duidelijk naar voren komen.

Informatie

Datum Zaterdagavond 22 april 2017
Aanvang 20.15 uur
Zaal open 19.45 uur
Locatie Willibrordkerk, Kerkstraat 32, Nederhorst den Berg
Kosten € 17,50 per persoon

Kaarten

U kunt kaarten kopen bij Brinkers Mode en Lingerie, Dammerweg 1. De kaarten kosten € 17,50 per stuk, inclusief programmaboekje, een kop koffie in de pauze en een drankje na afloop. U wordt verzocht contant te betalen, pinnen is helaas niet mogelijk.
U kunt ook kaarten bestellen via de website http://www.concertenopdeberg.nl. Als u via de website kaarten bestelt, liggen deze 30 minuten voor aanvang van het concert op naam klaar bij de ingang van de kerk.

Adres

De kerk ligt in het centrum van Nederhorst den Berg op de Kerkstraat 32 1394 CX Nederhorst den Berg. Tel. 06 - 249 711 71

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief