WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bezwaar tegen Shetlanderij
Loosdrecht, do 6 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Hellen Rotteveel van manege Hallinckveld sprak gisteren in over de Shetlanderij de Sijphoeve van Ineke de Groot.

Update 7 april 2017, 16.54: Mevr. Rotteveel reageerde op de tekst in dit bericht. Zij vond dat er te veel aandacht aan dierenwelzijn doorklonk en bovendien stonden er onjuist geciteerde uitspraken van haar. Voor de volledigheid geven wij de link naar het bezwaarschrift dat zij op 7 februari indiende tegen het verlenen van een omgevingsvergunning aan Shetlanderij de Sijphoeve aan de Rading in Loosdrecht. De tekst hieronder hebben wij aangepast conform haar reactie.

Hellen Rotteveel had weinig goede woorden over voor de Shetlanderij van Ineke de Groot en de manier waarop dat bedrijf in de besluitvorming van de raad gepositioneerd werd.


Hellen Rotteveel (Hallinckveld)

Geen uniek bedrijf

Zo werd in de raad diverse malen betoogd dat de shetlanderij een uniek bedrijf is in Loosdrecht dat daarom behouden moet blijven. Hellen Rotteveel bestreed die indruk die gewekt is. In dezelfde buurt zijn er circa vier vergelijkbare bedrijven, die bovendien voorzien zijn van alle certificaten en voorzieningen die nodig zijn voor het runnen van een professionele manege. Volgens Hellen Rotteveel voldoet de Shetlanderij niet aan die eisen, ook qua voorzieningen voor de paarden als qua goede zorg voor de paarden ontbreekt er volgens haar veel. Zij vindt de bedrijfsvoering van de Shetlanderij "niet verantwoord". "En dat, terwijl er best veel goede bedrijven te koop staan, die mevrouw De Groot kan overnemen."


Erik Torsing (CDA)

Sieta Vermeulen (VVD)

Droes

In antwoord op een vraag van Sieta Vermeulen (VVD) verklaarde Hellen Rotteveel dat de shetlanderij naar 300 meter verderop verplaatst zal worden. Erik Torsing (CDA) wilde weten welke voorbeelden er zijn dat het dierenwelzijn bij de shetlanderij onvoldoende is. Hellen Rotteveel haalde aan dat paardjes zonder veel controle aan vreemden verhuurd worden. Ook staan 's winters paardjes met koorts buiten. (Deze feiten staan ook in de zienswijze die zij in februari indiende.)

Onlangs bezocht wethouder Theo Reijn het bedrijf van Hellen Rotteveel. Stan Poels (PvdA/GL) was daar graag bij geweest, waarop de wethouder toezegde nogmaals op bezoek te gaan met de raadsleden die mee willen. Overigens wees hij er wel op dat de gemeente zich nadrukkelijk niet mengt in concurrentie tussen bedrijven. De wethouder moet nog een besluit over de omgevingsvergunning nemen, maar liet doorschemeren dat dat besluit waarschijnlijk negatief zal uitvallen.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief