WIJDEMEERSE WEBKRANT
Le Paradis in het Jagthuis
Horstermeer, di 11 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 23 april spelen fluitiste Elenonore Pameijer, violist Bob van der Ent, sopraan Irene Maessen en pianist Henry Kelder in het Jagthuis.

persbericht

Andriessen en de Klerk: Le Paradis in het Jagthuis

Wat is het toch een eer dat musici Het Jagthuis uitkiezen om een mooi feestje te vieren. Dit keer zijn het fluitiste Eleonore Pameijer, violist Bob van der Ent, sopraan Irene Maessen en pianist Henry Kelder die prachtige kamermuziekwerken komen spelen van de jubilerende Andriessen en De Klerk.


Eleonore Pameijer

De namen Hendrik Andriessen en Albert de Klerk markeren een belangrijke periode in de geschiedenis van de Nederlandse klassieke muziek en het muziekleven van de 20e eeuw. Dit jaar vieren we dat Hendrik Andriessen en Albert de Klerk respectievelijk 125 en 100 jaar geleden geboren werden. Een feest dat landelijk wordt gevierd en dus ook in Het Jagthuis, met kamermuziek van beide heren. Op het programma staan sonates, trio's en solowerken niet alleen van Hendrik Andriessen en Albert de Klerk, maar ook van tijdgenoten Leo Smit en Francis Poulenc. En onze Nederlandse Sylvia Maessen dook een deels verloren gegane compositie op die Hendrik Andriessen ooit voor haar schreef. Daarop borduurde zij voort en zo komt het dat u ook de première van "Serenade" voor sopraan, fluit, viool en piano van haar kunt horen. En Le Paradis? Dat is de titel van een Bretons lied van Albert de Klerk. Van harte welkom op alweer het laatste theeconcert van dit 16e seizoen in Het Jagthuis. In mei kunt u nog genietwen van het JagthuisFestival met kamermuziek van de Tsjech Antonín Dvorák en zijn leerlingen.

Concert: zondag 23 april 2017, aanvang 15.30 uur, entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief