WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schilderijenexpositie Pasen
Kortenhoef, ma 3 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op beide paasdagen (16 en 17-4) organiseren drie verzamelaars van schilderkunst een tentoonstelling in De Oude School in Kortenhoef.

persbericht

Een schilderachtig Paasweekend!

Onder de titel ‘HOLLANDS IMPRESSIONISME’ hebben in het schildersdorp Kortenhoef drie verzamelaars van 19de en 20ste eeuwse kunst een indrukwekkende expositie georganiseerd. Tijdens beide Paasdagen staat in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk 145 het impressionisme centraal. De prachtige tentoonstelling is gratis te bezoeken. De meeste schilderijen zijn ook nog eens te koop.


Kortenhoefs vervenershuisje van Louis Stutterheim.

Hans Heintz is een verwoed verzamelaar van stadsgezichten, vooral Amsterdamse. Carole Denninger (kunsthistoricus en auteur van kunstboeken) toont een brede collectie kunst uit de twintigste eeuw en Wim Roborgh verzamelt schilderijen vanaf de Larense School tot eigentijdse meesters.
De bindende factor in hun presentatie is het impressionisme: de vlotte en kleurrijke toets van schilders die zich lieten inspireren door het moment van de dag.

In de sfeervolle ambiance van de Oude School is er voor liefhebbers van de figuratieve schilderkunst vanaf 1900 van allerlei onderwerpen te genieten: sappige landschappen, kleurrijke stadsgezichten, kalme zeegezichten, verstilde stillevens en imponerende figuurstukken. Bij het verzamelen van al dit moois stonden kwaliteit en artisticiteit bij de collectioneurs voorop.
Regionale eyecatchers zijn o.a. het omstreeks 1930 geschilderde Loosdrechtse zeiltafereel van Cornelis Vreedenburgh, het Kortenhoefse vervenershuisje van Louis Stutterheim, een bijzonder fijngeschilderd gezicht op Blaricum van Ali Goubitz en een Larens binnenhuistafereel van B. Pothast.


Loosdrechts zeiltafereel van Cornelis Vreedenburgh.

Behalve van de ontluikende natuur en het prachtige Kortenhoefse polderlandschap rondom de Oude School kunt u dus genieten van topwerken uit anderhalve eeuw Nederlandse schilderkunst.

De expositie is geopend op zondag 16 april (1e Paasdag) en maandag  17 april (2e paasdag). Openingstijden van 11.00– 17.00 u.

Carole Denninger
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief