WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuwe Fractie Vuyk/Israel
Wijdemeren, wo 10 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Martin Vuyk en Robby Israel (ex-VVD) hebben bij de griffie gemeld dat zij samen verder gaan als de fractie Vuyk/Israel.

Robby Israel gaat optreden als fractievoorzitter van de nieuwe fractie. Zondagavond verzonden beide VVD'ers een persbericht waarin zij hun ongenoegen uitten over de top van de VVD, die van het ene in het andere schandaal rolt en daarover, bij monde van premier Rutte steeds uiterst luchtig doet, of zelfs van meet af aan, zonder onderzoek, ontkent dat er wat aan de hand is. We noemen er een paar. Opstelten, Teeven, Van der Steur, Van Reij, Kroes,en Hermans. En dan wat mindere goden als Hooijmaijers, Mark Verheijen, Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht. En natuurlijk VVD voorzitter Henry Keizer waarover Follow The Money vandaag weer een artikel schreef met nieuwe onthullingen.


Robby Israel (ex-VVD)

Martin Vuyk (ex-VVD)

Sieta Vermeulen (VVD)

Rutte indertijd over Verheijen (op nu.nl)

Premier Mark Rutte, die de verhalen over het VVD-Kamerlid eerder nog opgeblazen beoordeelde, noemt het besluit van Verheijen "logisch" en een "persoonlijk drama".

Rutte bleef er vrijdag tijdens zijn persconferentie bij dat het begin van het verhaal van NRC "tendentieus" was, maar gaf toe dat hij er beter niet publiekelijk op had kunnen reageren. Ook zei hij dat de integriteitscommissie beter eerder aan het werk had kunnen worden gezet.

Rutte nu over Keizer

"De man is volstrekt integer en heeft een prima toelichting gegeven tijdens een persconferentie op de kwestie van de overname van De Facultatieve. Er moet even een onderzoekje komen, maar ik sta volstrekt achter hem."

Patroon

Het is een patroon bij al de bovengenoemde kwesties. In plaats van eerst serieus onderzoek te doen en dan met een oordeel te komen, doet de VVD het net andersom. Eerst stellen dat er niets aan de hand is en dat het maar opgeblazen verhalen zijn, om dan achteraf, gedwongen door de media, schoorvoetend te onderzoeken en tot de conclusie komen dat er echt iets aan de hand is met de integriteit.

Eénvrouwsfractie VVD

De kwestie VVD-voorzitter Keizer, de manier waarop door hem met de pers werd omgegaan (sommige media uitsluiten van een persconferentie) en de onmiddellijke reactie van premier Rutte vanuit Brussel, waarbij deze verklaarde dat er niets aan de hand was, gaf voor de beide Wijdemeerse raadsleden de finale zet om hun lidmaatschap op te zeggen en een eigen fractie te beginnen. De VVD fractie in Wijdemeren is plotseling een éénvrouwsfractie geworden met Sieta Vermeulen aan het hoofd. De lokale VVD gaf een persbericht uit waarin ook Sieta Vermeulen haar kritiek op de top uitte. Voor haar is dat echter onvoldoende aanleiding om op te stappen.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief