WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hurricanes bij NL. Kamp.schap
Nieuw Loosdrecht, ma 12 juni 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Hurricanes hebben zondagmiddag, in Loosdrecht, bij Hilversum, een play-off plek veilig gesteld voor het Nederlands kampioenschap.

ingezonden bericht

Hurricanes stellen in de tweede helft play-off plek veilig

De Hurricanes hebben zondagmiddag, in Loosdrecht, een play-off plek veilig gesteld voor het Nederlands kampioenschap.

Na thuis van Leiden te hebben verloren, moesten de Hurricanes zondag winnen van de Arnhem Falcons om nog mee te mogen strijden voor het kampioenschap. De eerste helft werd, zoals het hele seizoen, gedomineerd door de verdediging. Zowel Arnhem als Hilversum konden aanvallend in de eerste helft geen vuist maken en zo bleef het lang 0-0.

Vlak voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong, een lange run eindige voor een touchdown; 0-7. In de tweede helft mocht Arnhem beginnen, maar Dennis de Wit onderschepte de aanval van Arnhem en de drive van de Hurricanes resulteerde meteen in een score. Maurice Tielen rende de bal voor een touchdown. 6-7. Vlak na deze touchdown kwamen de Hurricanes op voorsprong door een mooie pass van Maurice Tielen op Romano Vogels; 13-7.

Arnhem voelde de wedstrijd wegglippen en de Hurricanes pakten meteen door. Joery Blankenstein wist op een run op kracht door te rennen voor een score en daarna wist Maurice Tielen zijn andere receiver Guy van den Hazel te vinden voor een touchdown. De score kam op 26-7.

De Hurricanes kwamen nog  amper in de problemen. De aanval gaf nog wel een 2 punt safety weg, maar Arnhem kwam niet meer dichterbij. De eindstand kwam op 26-9. 18 juni moeten de Hurricanes het in de play-offs opnemen tegen regerend landskampioen de Amsterdam Crusaders. Een loodzware horde op weg naar de finale om het Nederlands kampioenschap.

Tim Beuckens

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.