WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fuseren met Gooise Meren?
Ankeveen, ma 22 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning ziet meer in een fusie met Gooise Meren, dan met Hilversum. Hij biedt aan om mee te denken.

ingezonden brief

Wel of niet fuseren?

Als we dan toch moeten fuseren is het meer wenselijk dat we met de gemeente Gooise Meren fuseren dan met Hilversum.

Inmiddels lijkt ook Weesp die stap te overwegen al heeft men in Weesp ook een fusie met de gemeente Amsterdam niet uitgesloten.
Frapant is dat de provincie, onder druk van de regering welke we momenteel niet hebben, maar aanstuurt op schaalvergroting en kennelijk ook kostenbesparing. Wanneer we terug kijken op de fusies van de dorpen in onze gemeente, eerst Kortenhoef, 's-Graveland en Ankeveen  tot de gemeente 's-Graveland en sinds 2002 de gemeente Wijdemeren waar ook weer veel geld mee gemoeid was, vraag ik me af: Wat heeft al die schaalvergroting voor nut.

Kom met cijfers van gefuseerde gemeentes die waarmaken dat fuseren kosten bespaart, of hou op met deze heksenjacht. Daaraangaande zou het interessant kunnen zijn om uit te zoeken of dit al ooit onderzocht is, of dat we onze oren gewoon naar het provinciebestuur laten hangen?
Toon met feiten aan dat schaalvergroting nuttig is, en dan moet het wel wat nuttiger zijn dan een verhoging van een maximum snelheid wat de gemiddelde automobilist  misschien 1 minuut oplevert. En anders verzoek ik de provincie en het rijk deze heksenjacht stop te zetten en te gaan doen waartoe men is verkozen, ga het land regeren. Sluit geen partijen uit die u niet bevallen, maar geef gehoor aan een democratisch proces. Als 1/5 van de mensen stemt op de PVV, dan heeft de regering dat te accepteren. Negeren en weglachen is geen optie, want dat geeft enkel een extra voedingsbodem aan de twijfelaars die uiteindelijk geen PVV hebben gestemd.

Gemeente, wordt geen landelijke regering, maar ga serieus de problemen te lijf, en als u wilt dat ik meedenk, kom dan met uw problemen bij mij. Zolang we maar niet fuseren met de Gemeente Hilversum biedt ik u mijn diensten gratis aan. Ik zou zeggen, doe er uw voordeel mee...

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief