WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Debacle van de Kwakel
Kortenhoef, wo 19 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Kwakel in Kortenhoef was wekenlang dicht. Ben Raven nam er wandelend poolshoogte. Hij was niet onder de indruk van de aanpassingen.

ingezonden brief

Het debacle van de Kwakel

Deze week te voet weer een rondje Noordereinde Kwakel. Het is opvallend rustig in het dorp, sinds de afsluiting van het Zuidereinde.

Ik was benieuwd hoe de nieuwe Kwakel er uit zou zien na de herinrichting. Het zal wel veel geld gekost hebben want ze zijn erg lang bezig geweest met een paar verhogingen in een rode kleur asfalt, er zijn een paar nieuwe asfalt stroken aangebracht, en gekleurde vlakken waar de aanduiding 30 km en auto's te gast te lezen is. Verder zijn er witte korte strepen aangebracht die visueel de weg smaller maken.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat het er niet veiliger op is geworden. Als wandelaar en fietser ben je vogelvrij want de mensen die hier 30 rijden zijn op de vingers van een hand te tellen. Ik heb tijdens de korte wandeling 20 auto's geteld, waarvan er misschien drie de aangeven snelheid van 30 km gereden hebben. Er kwam ook nog een mooie zilverkleurige Golf voorbij waarvan de bestuurder dacht dat hij Max Verstappen was.

Al met al weer een mooi stukje schijnveiligheid voor onze wandelaars en fietsers. Wat mij aangaat kan de tekst op het asfalt 30 km weggehaald worden en de tekst auto's te gast veranderd worden in auto's de baas.

Ben Raven
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
ing. brief
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief