WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dag van het Kasteel
Nieuw Loosdrecht, zo 4 juni 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Morgen neemt Kasteel Museum Sypesteyn deel aan de landeleijke dag van het kasteel. U kunt het kasteel op eigen gelegenheid verkennen.

persbericht

Ook dit jaar is ons kasteel weer een van de deelnemers aan de landelijke Dag van het Kasteel.

Openingstijden:

10.00 - 17.00 uur
Toegang Kasteel:
11.00 - 17.00 uur

Prijs zonder Museumkaart: € 5.00 p.p. voor Kasteelbezoek Tuinentree is Gratis Kinderen tot 12 jaar gratis

Prijs met Museumkaart: Gratis

Parkeren

Gratis naast het Kasteel (achter de voormalige "De Schutse" en even verder achter de Sijpekerk (Schuin tegenover het Kasteel)

Op deze speciale dag kunt u op eigen gelegenheid het prachtige kasteel verkennen. In alle vertrekken zijn suppoosten aanwezig die u alles kunnen vertellen over het ontstaan van dit fraaie, relatief jonge kasteel. Jonkheer C.H.C.A. (Henri) van Sypesteyn (1857-1937) droomde van een kasteel-museum ter nagedachtenis van zijn familie, waarvan hij de laatste mannelijke telg was. Vanaf zijn eerste bezoek in 1884 aan Loosdrecht tot 1912 heeft de jonkheer al het voorwerk gedaan om zijn droom te kunnen verwezenlijken. In de periode 1912 – 1927 bouwde hij zijn kasteel-museum.

In het kasteel-museum is een fraaie collectie te zien van de portretten van de familie Van Sypesteyn en een indrukwekkende en gevarieerde verzameling wapens, glas, zilver, beelden, klokken en niet te vergeten porselein, het ‘witte goud’ van Sypesteyn. Ook de fraai aangelegde tuin is zeer de moeite waard! Er staan bijzondere bomen en struiken, sommige daarvan behoren tot de oudste van ons land. Vrijwilligers geven u ter plekke graag tekst en uitleg. Kijk ook eens naar de fraaie tuinbordjes met beschrijving en illustraties. Een mooie nieuwe aanwinst.

Wat kunt u nog meer van ons verwachten: rondleidingen door de tuin, speurtochten voor de kinderen, dauwtrappen op het laarzen pad met onderweg een kleine verrassing, spelletjes en nog veel, veel meer. Vergeet ook Restaurant SPOON niet die voor de gelegenheid heerlijke gerechtjes zal serveren met lokale producten. Ontdek het zelf en wij zien u graag op 2e Pinksterdag!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Douwe van Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief