WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rolstoeltaxi Loosdrecht
Nieuw Loosdrecht, vr 7 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Er rijdt elke laatste vrijdag in de maand in Nieuw Loosdrecht een gratis rolstoeltaxi van de Emtinckhof naar de bibliotheek.

persbericht

Gemeente en bibliotheek starten gratis rolstoeltaxidienst

Vanaf vrijdag 31 maart rijdt er elke laatste vrijdag van de maand om 10.30 uur een rolstoeltaxi van zorgcentrum de Emtinckhof naar bibliotheek Gooi en Meer in Loosdrecht. Gemeente Wijdemeren stelt de rolstoeltaxi gratis ter beschikking.

De taxi rijdt voor bewoners en omwonenden van de Emtinckhof die slecht ter been zijn en niet makkelijk de deur meer uitgaan. Zoals mevrouw Raspe Beek, die samen met haar man meereed: “Een mooi initiatief. In de bibliotheek werd koffie en taart geserveerd. We hebben er een gezellig uitstapje van gemaakt.”

Wethouder Betske van Henten is enthousiast over deze samenwerking tussen de gemeente, de bibliotheek, de Emtinckhof en De Zonnebloem: “Ouderen kunnen niet alleen boeken lezen en lenen, maar ook hulp krijgen bij het gebruik van hun mobiel of tablet. Er zijn leuke exposities te zien. Alleen een kop koffie drinken kan natuurlijk ook. Met dit soort waardevolle initiatieven behouden ouderen in Loosdrecht hun zelfstandigheid en ontstaat een mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten.”

De eerstvolgende taxirit is op vrijdag 28 april om 10.30 uur, om 11.30 uur rijdt de taxi weer terug. Deelname is gratis en er is geen bibliotheekpas nodig. Vrijwilligers van De Zonnebloem begeleiden het geheel. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht in de ontvangsthal van de Emtinckhof of bij Jacqueline Kortekaas van De Zonnebloem. Telefoonnummer 06 24 929 694.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief