WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio Lezing: Martijn Smit
Kortenhoef, di 11 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 23 april 2017 organiseert de OSG de Nescio Lezing/annex Koffieconcert in het Oude Kerkje in Kortenhoef met Martijn Smit.

persbericht

Nescio Lezing/Annex Koffieconcert

Op zondag 23 april 2017 organiseert de OSG de Nescio Lezing/annex Koffieconcert in het Oude Kerkje in Kortenhoef met Martijn Smit.

De lezing wordt gehouden door Drs. Martijn Smit onder de titel "Zijn vluchtelingen welkom in Wijdemeren?" Het betreft hier een lezing in het kader van het jaarthema van de OSG: ‘Angst & vertrouwen’


Drs. Martijn Smit (1963) is sinds 2010 burgemeester van de gemeente Wijdemeren. Eerder was hij burgemeester van de gemeente Zeevang en wethouder in de gemeente Edam-Volendam. Smit studeerde Recht en Openbaar Bestuur. Per 18 mei zal Martijn Smit burgemeester zijn in Beverwijk.

Korte inhoud van de lezing:

Ook in de gemeente Wijdemeren zijn mensen op de vlucht opgevangen. In de samenleving blijkt veel kracht aanwezig om vluchtelingen te ondersteunen. Dat geeft vertrouwen. Dit vertrouwen is enorm onder druk komen te staan. Niet zozeer op basis van slechte ervaringen van mensen. Wel om de angst voor slechte ervaringen. Hoe buig je angst om in vertrouwen? Wat is daar voor nodig? Is de overheid dan het belangrijkste, of ligt dat genuanceerder? Een zoektocht voor velen. Mijn ervaringen deel ik graag met u.

Het concert rond de lezing zal worden verzorgd door het Arte Duo, bestaande uit Lineke lever, vleugel en Aubrey Snell, saxofoon.


Arte Duo : Piano en saxofoon, dat is een niet zo voor de hand liggende combinatie. Saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Lineke Lever maken die combinatie nu al 16 jaar actueel en springlevend onder de naam Arte Duo. Foto: Merlijn Doomernik

Zij spelen de volgende werken:

J.S. Bach ( 1685 – 1750) -Sonate in g-mineur, BWV 1020:
Allegro
Adagio
Allegro

Na de lezing spelt het Arte Duo:

C. Saint-Saëns ( 1835 – 1921) - Sonate op.167:
Allegretto
Allegro animato
Lento
Molto allegro

Het in 2001 opgerichte Arte Duo ontleent de naam aan het stuk Scaramouche van Darius Milhaud. Scaramouche is één van de figuren uit de Commedia dell’Arte. Hun veelzijdigheid en het oproepen van uiteenlopende sferen is iets wat het Arte Duo in het bloed zit. Het duo speelt muziek die zowel, lyrisch, romantisch of juist moderner is.
Aubrey en Lineke studeerden beide cum laude af. Lineke aan het Utrechts Conservatorium, Aubrey aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de daaropvolgende jaren volgden zij masterclasses van o.a. de saxofonisten Jörgen Petterson, Arno Bornkamp, Willem van Merwijk, Hans de Jong en de pianisten Ralph van Raat en David Kuyken.
In 2011 werd het tienjarig bestaan van het Arte Duo bekroond met hun eerste CD One 2 Ten. In het najaar van 2014 is hun romantische CD Salut d’Amour uitgekomen. Beide cd’s zijn lovend ontvangen door de pers en publiek.

Inmiddels speelde het Arte Duo op alle belangrijke concertpodia van het land. De ongewone combinatie waarvoor het Arte Duo koos heeft ook verrassende gevolgen. Inmiddels zijn er speciaal voor het Arte Duo namelijk meer dan 20 stukken geschreven waarvan zij de wereldpremière op hun naam hebben staan. Van het Arte Duo zijn opnames gemaakt door Radio 4, De Concertzender en televisie. Het Arte Duo speelt ook regelmatig met muzikale vrienden samen onder de noemer ‘Arte Duo & Friends’. www.arteduo.nl

Informatie

Waar: Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Wanneer: 23 april 2017
Aanvang: 11.00 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie/thee kinderen gratis

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief