WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wandeling Buitenplaatsen 10-6
's-Graveland,wo 31 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 10 juni wordt er een wandeling georganiseerd langs veel van de 's-Gravelandse buitenplaatsen.


Buitenplaats Trompenburgh (Foto: Rik Jungmann)

persbericht

Ga je mee  wandelen op 10 juni langs 8 Particuliere Buitenplaatsen
in ‘s-Graveland?

Op zaterdag 10 juni wordt - na het succes van 2012 – de wandeling langs 8 particuliere Historische Buitenplaatsen in ’s Graveland herhaald. De unieke wandeling onder begeleiding van een gids langs de buitenplaatsen waar u normaal nooit komt. Vanaf het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, gaan we per bus naar Trompenburg, en vervolgens lopen we naar Schoonoord, Hilverbeek (ook de wijngaard), Stalpaert NH-Kerk, Westerveld, Wolfsbergen, Spanderswoud, Sperwershof en Berg en Vaart. Het eindpunt ligt bij Boekesteijn.

Bij de wandeling gaat het om de bezichtiging van de tuinen en parken, een wijngaard en arboretum. De eigenaren van de Buitenplaatsen vertellen hun persoonlijke verhaal en laten o.a. zien wat er de afgelopen vijf jaar is gebeurd. De huizen van de Buitenplaatsen zijn niet toegankelijk.

De Zeeverkenners zorgen voor veilige oversteekplaatsen. De wandeling duurt 4 uur: waarvan 1 uur wandelen, 2 uur toelichting en 1 uur bezichtiging tentoonstelling en pauze. Kosten €15,- voor kinderen (vanaf 14 jaar, tenzij zeer geoefende loper) €7,50. Honden niet toegestaan, ook niet aan de lijn, geen buggies etc. Sommige paden zijn slecht begaanbaar, men loopt op eigen risico.

Schrijf u nu in!

Hist. Kring In de Gloriosa

De Historische Kring In de Gloriosa ('s-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen) organiseert speciaal voor de gelegenheid in het bezoekerscentrum een tentoonstelling over de Buitenplaatsen en hun bewoners. Deze is voorafgaand of na afloop van de wandeling gratis te bezoeken.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
RJ, PB
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief