WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Waardig en Ingetogen
Nederhorst den Berg, wo 31 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster sprak oud-burgemeester Don Bijl die via de WWK de Wijdemeerse politiek volgt. Don Bijl vindt dat er veel ruzie is in de Wijdemeerse raad.


Oud-burgemeester Don Bijl in 2008.

ingezonden brief

Waardig en ingetogen

Onlangs kwam ik de voormalige burgemeester Don Bijl en zijn echtgenote tegen, aan de wandel in Nederhorst den Berg. Tijdens ons korte gesprekje bleek dat Don Bijl, nu burgemeester in Purmerend, nog steeds via de Wijdemeerse Webkrant de politiek in onze gemeente volgt.

Hij vond dat er veel geruzie was in de raad. “Ach ja," zei ik, "ze vechten elkaar soms de tent uit, maar dat zal in Purmerend niet anders zijn.” Met z’n kenmerkende ernst schudde hij het hoofd. “Nee, dat is echt heel anders in Purmerend!” Kennelijk rollebolt men daar niet vechtend over straat.

Later vroeg ik me af of dat gedoe bij ons iets is van de laatste tijd. Daarom vroeg ik via de zoekfunctie van de WWK alle artikelen op waarin de woorden ‘ruzie’ of ‘verdeeld’ voorkwamen, ‘verdeeld’ als in ‘verdeeld stemmen’. Het waren er niet alleen heel veel, de zoekresultaten toonden ook aan dat die verdeeldheid al heel lang bestaat. Dat begon al in de periode voordat Wijdemeren ontstond. Met name de raad van ’s-Graveland kon er wat van. Je komt zinnen tegen als “Kozijn drong er vervolgens bij de raadsleden op aan om er geen ouderwets 's-Gravelands worstelpartijtje van te maken en zich waardig en ingetogen te gedragen.”

Ik begrijp niet goed wat er met onze gekozen raadsleden aan de hand is. Waardig en ingetogen zijn begrippen die absoluut niet bij hen passen. Ze gunnen elkaar soms het licht in de ogen niet. Nou ja, het zal niet meer lang duren. Dan gaan we allemaal op in een groter geheel. En dat is misschien maar goed ook.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief