WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geen Bouw Ankeveensepad
Nederhorst den Berg, di 24 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Sieta Vermeulen (VVD) betoogt dat ouderen zo kwiek zijn dat bouw van ouderenwoningen op het Schapenweitje overbodig is. Het Weitje moet behouden blijven, vindt zij.


Sieta Vermeulen (VVD)

Sterker nog, VVD-fractievoorzitter Sieta Vermeulen vindt dat er noch links, noch rechts van het Ankeveensepad gebouwd moet worden.

Dossier Ankeveensepad

ingezonden brief

Tachtigjarigen zijn nog kwiek

De plannen voor sociale woningbouw voor senioren op het Ankeveensepad zijn nog nauwelijks gepresenteerd of dhr. Koster klimt al weer in de pen om de plannen te verdedigen.

Zo’n 30 jaar geleden deed hij dit als CDA coryfee, nu als voorzitter van de Gezamenlijke Ouderenbonden. Dhr. Koster vindt het een ideale locatie voor ouderen, dicht bij de winkels en dicht bij de dorpskern. Wat dhr. Koster voor het gemak vergeet is dat er op de plek van het oude gemeentehuis in Nederhorst den Berg door woningcorporatie Gooi & Omstreken ook 12 appartementen en 4 zgn. grondgebonden woningen worden gerealiseerd, dus ook dicht bij de winkels en dicht bij de dorpskern.

Hét argument voor de bouwplannen was ooit dat 55-plussers héél dicht bij de kern moesten wonen omdat ze dan nog nét, schuifelend achter hun rollator, de winkels konden bereiken. In een tijd dat we met z’n allen gewoon doorwerken tot 67 en menig 80-jarige nog kwiek door het leven gaat, is dit een argument dat al lang niet meer opgaat. Weg argument, maar ik heb zo het idee dat dhr. Koster dan wel weer een ander argument verzint.

Het weitje langs het Ankeveensepad is ook niet geschikt om woningbouw te plegen, veel te massaal. Wethouder Reijn heeft vorig jaar gezegd dat het pad niet verbreed gaat worden, maar dat gaat wel gebeuren, heeft Gooi & Omstreken afgelopen maandag gezegd. Het wordt een gewone woonwijk met 12 seniorenwoningen en 31(!) parkeerplaatsen, waarvan 2 parkeerplekken op het eigen erf en 7 parkeerplekken voor bezoekers. En dat allemaal op het Ankeveensepad, weg natuur.

Waarom is de VVD altijd al tegen de bouw van woningen op het Ankeveensepad geweest? Het Ankeveensepad is nog één van de zeer weinige groene vingers die tot aan het plein reikt. Tientallen Bergers lopen dagelijks een rondje over het pad. Oudere Bergers, met of zonder rollator, kunnen dit stukje natuur nog lopend bezoeken tot aan de bunker en dan weer terug. Maar ook jongeren en gezinnen met kinderen genieten van deze plek. Het pad is ook sinds jaar en dag een officiële wandelroute van de ANWB, de zgn. Bommelstein route.

Inmiddels hebben al zo’n 1.500 mensen de petitie getekend, ouderen (ook 80plussers, de doelgroep die dhr. Koster zegt te vertegenwoordigen), jongeren, autochtone Bergers en import. Allemaal Bergers die dit mooie plekje willen behouden. En al die mensen kunnen als het aan dhr. Koster ligt hier niet meer van genieten omdat er zo nodig woningen moeten worden gebouwd. Is dit sociaal? De VVD fractie vindt van niet. En vergeet niet, als er eenmaal gebouwd is, is dit de opmaat om nog meer woningen in dit gebied te bouwen, nog meer natuur weg. En er zijn heus wel betere plekken te vinden waar nog gebouwd kan worden, ook niet al te ver van de dorpskern.

De oproep van de VVD is dan ook: Bergers verenig u en zorg ervoor dat dit stukje natuur van het Ankeveensepad in stand blijft!

Sieta Vermeulen
VVD fractie, fervent tegenstander van bebouwing op het Ankeveensepad
.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief