WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Uilenballen Uitpluizen
's-Graveland, ma 30 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de voorjaarsvakantie organiseert Natuurmonumenten in ’s-Graveland een aantal leuke jeugdactiviteiten voor gezinnen met kinderen.

persbericht

Ga jij ook lekker naar buiten in de voorjaarsvakantie?

Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 februari organiseert Natuurmonumenten bij het Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland speciaal voor de voorjaarsvakantie een aantal leuke jeugdactiviteiten. Deze activiteiten zijn geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf verschillende leeftijden en duren ca. 1,5 uur.

Struinen met de boswachter in ’s-Graveland (vanaf 6 jaar)

Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis door de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Neem je camera mee om onderweg foto’s te maken. Zorg dat je een tasje bij je hebt voor bijzondere vondsten. In het bezoekerscentrum krijgen de vondsten een plek in de interactieve natuurwand.
Reserveer snel, want vol = vol. Er is een maximum aantal deelnemers!
Voor alle activiteiten geldt deelname uitsluitend na aanmelding en betaling vooraf via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek., kijk hier ook voor verdere informatie.
Zaterdag 18 februari, dinsdag 21 februari, vrijdag 24 februari en zondag 26 februari.

Uilenballen uitpluizen in ’s-Graveland (vanaf 8 jaar)


© Natuurmonumenten – Marc Beenen

Pluis een uilenbal uit en ontdek wat erin zit! Deze kinderactiviteit in Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in 's-Graveland duurt 1 uur. Een uil eet kleine dieren zoals muizen en vogeltjes. Af en toe braakt hij een bal uit. Daarin zitten delen die hij niet kan verteren: haren, botjes en schedeltjes. De boswachter weet hier alles van. Je krijgt je eigen uilenbal om uit te pluizen. Wat vind jij? Met behulp van een zoekkaart kom je erachter wat de uil gegeten heeft. Uitgeplozen? Plak wat je gevonden hebt op een kaartje en neem dat mee naar huis!
Reserveer snel, want vol = vol. Er is een maximum aantal deelnemers!
Voor alle activiteiten geldt deelname uitsluitend na aanmelding en betaling vooraf via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek., kijk hier ook voor verdere informatie.
Woensdag 22 februari om 13.30 uur en om 15.00 uur

Openingstijden tijdens de voorjaarsvakantie

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn we op maandag 20 februari open van 10.00 - 17.00 uur, op maandag 27 februari zijn we gesloten.

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54B, 1243 JJ ’s-Gravenland, T 035 - 656 30 80.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief