WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schapenweitje is Baggerdepot
Nederhorst den Berg, ma 30 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster betoogt dat het Schapenweitje een ernstig vervuild baggerdepot is dat ten onrechte van sommigen het stempel natuur krijgt.

Dossier Ankeveensepad

ingezonden brief

Sanering noodzakelijk

Wijdemeren vergrijst. Nu al is één op de vijf inwoners 65+ en dat aantal neemt alleen maar toe, ook procentueel. De geplande nieuwbouw aan het Ankeveensepad in Nederhorst den Berg — 12 seniorenwoningen — is dan ook nodig.

Nogal wat mensen in het dorp zijn echter tegen de plannen vanwege "de natuur". Ik begrijp dat wel, maar het stukje land waar gebouwd gaat worden, was oorspronkelijk een gat dat in de loop der tijd gevuld is met slib, opgedregd om de waterdoorgangen ter plekke diep genoeg te houden. Het is een baggerstortplaats. Oudere mensen in het dorp hebben daar vroeger als kind nog op geschaatst, want er bleef altijd een soort kom bestaan die vol water liep.

Die baggerdump is verontreinigd met zink, met name in de buurt van de wasserij aan de Vaartweg. Er moet zo'n 500 ton slib afgegraven worden. Dat is 30 vrachtwagens vol. Grond die gesaneerd moet worden wegens vervuiling is geen natuur. Dat is gebruiksgrond. Het zou toch erg jammer zijn als een opgespoten landje wordt gezien als een onaantastbaar stukje natuur dat behouden moet blijven ten koste van woningen voor ouderen waaraan een groeiende behoefte is.

Cor Koster,
Voorzitter Gezamenlijke Ouderenbonden

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief