WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Inwoners Genegeerd
Loosdrecht, di 14 februari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Lokale Partij (DLP) vindt dat de inwoners van Wijdemeren genegeerd worden door de provincie Noord-Holland door de ARHI procedure te starten.

Dossier Bestuur Gooi en Vechtstreek

ingezonden bericht

Code Rood

Afgelopen dagen gebeurde precies wat velen irriteert én de kloof tussen burger en overheid vergroot. Uw stem wordt genegeeerd en de mening van veel gemeenteraden door Provincie NH in de prullenbak gekieperd.

De Provincie eist dat we fuseren. Over 6 maanden worden we uitgehuwelijkt. Dat is toch niet meer van deze tijd? Oja, verkiezingen houden, mag van hun nog wel in maart 2018. Wat u, de kiezer dan vindt maakt de provincie niet uit, als het maar fuseren is. Wij houden niet van fopverkiezingen.

Wij vinden dit gênant, frusterend en onacceptabel. Het maakt ons strijdbaar. Waarom? Nou, omdat wij volksvertegenwoordigers zijn! Geen marionetten van dhr Remkes danwel de Provincie. De handelswijze van de Provincie is uitermate respectloos. Van bovenaf iets doordrukken is niet code oranje maar zelfs code rood. De Provincie hakt met een botte bijl. Dit is een absoluut dieptepunt voor de democratie.

Hoe nu verder?

Wij zien zeker zorgpunten. Het merendeel van ons college zit er nog steeds. Iedereen weet welke agenda zij hebben, namelijk FUSEREN met Hilversum. DorpsBelangen hield hen in het zadel, stapte in de coalitie en regelde het vodje waarover de Provincie nu oordeelde dat Wijdemeren geen visie heeft.
De Lokale Partij rolt de mouwen weer op en blijft zich inzetten voor zelfstandigheid van onze gemeente. Natuurlijk hoort daar samenwerking bij, maar dan wel met gemeenten die ons passen.

Wij ervaren onze taak als volksvertegenwoordiger, helemaal in dit soort dossiers, soms als topsport. Steun van u kunnen wij hierbij goed gebruiken. Doet u met ons mee? Bel dan 06-55125260 want, zoals de burgemeester van Zeist al eens zei: “Democratie is geen kijksport”.

De Lokale Partij
Gert Zagt & Alette Zandbergen

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief