WIJDEMEERSE WEBKRANT
D66: Taart voor Wdm2020
Wijdemeren, wo 15 februari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

D66 reikte de jaarlijkse Valentijnstaart uit aan de actiegroep Wijdemeren2020 die strijdt voor de zelfstandigheid van Wijdemeren en wil een referendum.

Dossier Bestuur Gooi en Vechtstreek

persbericht

Reactie D66 op standpunt Provincie:
“Geef de bevolking een stem”

Tijdens de uitreiking van de jaarlijkse D66 Valentijnstaart aan Wijdemeren2020 heeft fractievoorzitter Joost Boermans ook gereageerd op de recente brief van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland over de bestuurlijke toekomst van de regio Gooi en Vecht en de gemeente Wijdemeren in het bijzonder.

De provincie heeft de herindelingsprocedure gestart en stelt dat de gemeenteraad voor het eind van dit jaar een definitief besluit moet nemen tot herindeling. Tevens wil de provincie maximaal 3 gemeenten in de Regio op korte termijn. D66 Wijdemeren is verbaasd over de strekking van de brief van de provincie, temeer omdat de gemeenteraad net een duidelijk besluit over haar toekomst voor de komende jaren heeft genomen. D66 erkent dat er meer bestuurskracht nodig is in de regio.

D66 Wijdemeren heeft eerder een poging ondernomen om een referendum mogelijk te maken. De meerderheid van de gemeenteraad heeft dat toen niet ondersteund. D66 zal wederom haar Referendum-initiatiefvoorstel indienen om zo de bevolking een stem te geven.

D66 reageert met 8 punten op de brief van de provincie:

  1. Goed dat provincie een serieuze poging doet om de bestuurlijke kwaliteit van de regio en onze gemeente te verbeteren. D66 ondersteunt dit.
  2. Goed dat de gemeenteraden betrokken worden bij het proces.
  3. D66 vindt het echter onbegrijpelijk dat de kiezer buitenspel wordt gezet. Bij de verkiezingen van 2014 was herindeling immers geheel geen onderwerp. Hierdoor hebben de kiezers zich hier niet over kunnen uitspreken. De provincie stelt dat eind 2017 de huidige gemeenteraad een besluit moeten nemen terwijl er enkele maanden later verkiezingen zijn.
  4. D66 wil dat de nieuwe gemeenteraad een definitief besluit tot haar bestuurlijke toekomst neemt en daarmee de kiezers haar invloed geven.
  5. D66 Wijdemeren blijft een tegenstander van een fusie tussen Wijdemeren met Hilversum.
  6. D66 Wijdemeren nodigt de Gedeputeerde uit om met de raad van Wijdemeren haar visie te bespreken.
  7. D66 Wijdemeren roept het college op om op korte termijn krachtig afstand te nemen van het besluit van de provincie.
  8. D66 Wijdemeren zal wederom een poging doen om alsnog een referendum in Wijdemeren over dit onderwerp te kunnen organiseren. Bij de komende gemeenteraad zal D66 daartoe haar initiatiefvoorstel voor een Wijdemeerse referendumverordening nogmaals in stemming brengen.

Voor meer informatie:

Joost Boermans,
Fractievoorzitter D66 Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief